3 лют. 2021 11:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

85

0

У Вінницькому обласному пансіонаті рятувальники виявили порушення

У Вінницькому обласному пансіонаті рятувальники виявили порушення

Якщо ситуація не буде виправлена, складатимуть позов до суду з вимогою про припинення роботи


У Вінницькому обласному пансіонаті рятувальники виявили порушення

В Україні почалися позапланові перевірки готелів, пансіонатів, інтернатів із перебуванням літніх людей після того, як у Харкові сталася пожежа в будинку для літніх людей. Там померли 15 осіб. Фахівці ДСНС перевіряють стан джерел зовнішнього водопостачання, можливість під’їзду до будівель і до пожежних гідрантів спеціальної техніки, проводять інструктажі з відповідальними за протипожежний стан.

На Вінниччині рятувальники перевірили «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», а також відділення постійного перебування одиноких непрацездатних громадян територіального центру Липовецького району Вінницької області. У першому виявили порушення.

Про це йдеться на сайті ДСНС у Вінницькій області.

Провівши ретельну перевірку у відділенні постійного перебування одиноких непрацездатних громадян територіального центру Липовецького району, інспектори не зробили жодного зауваження. Заклад після капітального ремонту і наразі забезпечений абсолютно всім та відповідає встановленим нормам на дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки.

Нагадаємо, що у у 2018 році планову перевірку установа не пройшла, тому рятувальникам довелося направляти до адміністративного суду позов щодо зупинки експлуатації до усунення всіх недоліків.

Два дні поспіль рятувальники проводили перевірку обласного геріатричного пансіонату, що на Хмельницькому шосе у Вінниці. Заклад великий, п’ятиповерховий, 1981 року будівництва. Нині тут перебуває 181 людина, а загалом заклад розрахований на 241 особу. В пансіонаті 112 – маломобільних громадяни. Вік мешканців – від 20 до 96 років.

В ході рейду було виявлено захаращеність евакуаційних шляхів у актовій залі та їдальні, «намертво» встановлені грати на одному із вікон, недоукомплектовані пожежні щити та відсутність пожежної сигналізації, тощо. За результатами цієї перевірки, рятувальники склали акт з наявними недоліками та встановили термін для їх повного усунення. Якщо ситуація не буде виправлена, складатимуть позов до суду з вимогою про припинення роботи.

У Вінницькому обласному пансіонаті рятувальники виявили порушення

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото рятувальників