17 жовт. 2019 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

88

0

У Вінницькому суді розглядають справу щодо збуту фальсифікованих ліків хворим на рак

У Вінницькому суді розглядають справу щодо збуту фальсифікованих ліків хворим на рак

Суд розглядає справу жінки, яка збувала фальсифікований лікарський засіб для лікування онкохворих


У Вінницькому суді розглядають справу щодо збуту фальсифікованих ліків хворим на рак

Вінницький міський суд в рамках підготовчого судового засідання розглянув матеріали кримінального провадження за обвинуваченням вінничанки, яку підозрюють у збуті фальсифікованих ліків онкохворим (ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України). Відповідно до матеріалів обвинувального акту відомо, що у місті Вінниці, упродовж 2018 року обвинувачена збувала фальсифікований лікарський засіб для лікування онкохворих.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.

Під час підготовчого судового засідання прокурор зазначив, що підстав для закриття, зупинення кримінального провадження немає, тому просив суд призначити справу до судового розгляду.

В свою чергу, захисник обвинуваченої заявив усне клопотання про повернення обвинувального акту прокурору, мотивуючи це тим, що той не відповідає вимогам Кримінального процесуального кодексу України. Так, на думку захисника, в обвинувальному акті невірно кваліфіковано дії обвинуваченої.

Вислухавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього документи, суд дійшов висновку про призначення даного кримінального провадження до судового розгляду, яке здійснюватиметься суддею одноособово, у відкритому судовому засіданні.

Клопотання захисника суд залишив без задоволення.

Важливо: на стадії підготовчого судового засідання суд не має права оцінювати вірність кваліфікації дій обвинуваченого, а також перевіряти доведеність вини людини у інкримінованому їй злочині.

Як повідомляла Вiнниця.info, в листопаді минулого року співробітники Служби безпеки Укрaїни припинили протипрaвну діяльність угруповaння, яке оргaнізувaло контрaбaндне ввезення тa нелегaльний збут в Укрaїні лікaрських зaсобів сумнівної якості для онкохворих.

Вiнниця.info