23 квіт. 2020 10:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

61

0

У Вінницькому центрі крові значний дефіцит крові усіх груп

У Вінницькому центрі крові значний дефіцит крові усіх груп

Донорів закликають до здачі


У Вінницькому центрі крові значний дефіцит крові усіх груп

Станом на 23 квітня у Вінницькому обласному центрі служби крові існує значна нестача компонентів крові, які є незамінними для порятунку життя хворих. Відповідною статистикою співробітники центру поділилися на своїй фейсбук-сторінці. Згідно з опублікованими даними, наразі недостатньо крові всіх груп – з І по IV Rh (-), а також IV Rh (+). Критична кількість крові ‒ з I по III групи Rh (+).

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

У центрі наголошують, що не можна допускати, аби в цей складний час хворі помирали від нестачі донорської крові, і закликають усіх небайдужих звертатись до Вінницького обласного центру крові та здавати кров.

Всім потенційним донорам гарантують повну безпеку щодо обслуговування. В центрі донорам видають захисні маски, проводять належним чином обробку рук та виконують усі інші зобов‘язання, передбачені чинним законодавством України.

Варто відзначити, що напередодні Великодня відгукнулося понад 200 вінничан, які, незважаючи на труднощі, полишили справи та допомогли своїм вчинком врятувати багато життів. Але цього недостатньо, адже потреба у донорській крові та її компонентах є постійною і, на відміну від запасів банку крові, пацієнтів, які не виживуть без донорської крові, менше не стає.

В центрі закликають всіх долучатись до здачі кров, адже це може врятувати не одне життя.

У Вінницькому центрі крові значний дефіцит крові усіх груп

Нагадаємо, раніше Вінницькій обласний центр служби крові запровадив підвезення донорів до місця здачі крові та відвезення їх назад по домівках.

22 квітня рішенням Уряду донорам дозволили користуватися громадським транспортом.

Вінниця.info, графік – зі сторінки Центру крові