14 черв. 2021 10:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

131

0

У вінницькому центрі масової вакцинації за вихідні імунізували 750 людей. Як це проходило

У вінницькому центрі масової вакцинації за вихідні імунізували 750 людей. Як це проходило

У суботу в «Експоцентрі» вакцинували - 368 охочих, в неділю - 365.


У вінницькому центрі масової вакцинації за вихідні імунізували 750 людей. Як це проходило

Вінничанка Ірина вже отримала першу дозу вакцини «CoronaVak». Імунізувалася вона на вихідні у «Експоцентрі», де 12-13 червня розгорнули центр масової вакцинації. Отримати щеплення могли усі охочі, яким уже виповнилося 18 років. За два дні роботи центру майже 750 вінничан отримали дозу вакцини проти Covid-19.

«До Центру вакцинації я прийшла ближче до обіду. Попереду було десь зо 15 людей. Здебільшого молоді та середнього віку. Всі дотримувалися дистанції, були у захисних масках. Поводилися між собою чемно. Від того моменту, як мене зареєстрували та я отримала направлення на щеплення, пройшло максимумом з 10 хвилин. Звичайно, мене оглянув попередньо лікар. Поміряли температуру, розпитали, чи не маю хронічних хвороб. Укол робили у чотирьох кабінках. Я думала, що їх буде не менше десятка. Але ще раз наголошу, весь процес проходив максимально швидко. Система налагоджена. Як вводили вакцину, й навіть не помітила. А коли сиділа пів години, щоб ненароком не відбулося реакції, також все пройшло досить спокійно. Ну, може, через 10 хвилин трішки поболіло місце, де вкололи», - розповіла нашим репортерам Ірина.

Як вінничанці зауважили під час введення першої дози, ревакцинація має відбутися через 28 днів.

«Надалі я маю тримати зв'язок зі своїм сімейним лікарем. Чому я вирішила вакцинуватися зараз, ну, за тиждень до цього, через додаток «Дія» імунізувався мій чоловік. Я вивчала відгуки про вакцину, якою нині щеплюють населення. І зрозуміла, що вона безпечна. Зо три місяці тому я перехворіла на коронавірус, у мене вже є антитіла», - зауважила Ірина.

Зауважимо, суботу в «Експоцентрі» вакцинували - 368 охочих, в неділю - 365. Щеплення проводилось вакциною китайського виробництва «CoronaVaс». Вона пройшла сертифікацію у Європі та визнана ВООЗ. Від держави отримали 1000 доз вакцини.

«Біля центру чергувала бригада «швидкої», але її допомога не знадобилася. Чотири вакцинальні команди щеплювали усіх охочих, незалежно від того, чи реєструвались вони у системі "Дія". Ми плануємо на наступні вихідні у місті відкрити ще кілька центрів масової вакцинації населення. Вінничанам, які мають бажаннящепитись, хвилюватись не варто - вакцина є у достатній кількості», - зазначив Олександр Шиш.

Нагадаємо, у Вінницькій міській територіальній громаді вакцинуватись від Covid-19 можна не тільки у центрі масової вакцинації, а й у стаціонарних пунктах щеплення на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги. Тут вакцинують людей з листа очікування та зареєстрованих в додатку "Дія", яких попередньо запрошують сімейні лікарі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Міська рада Вінниці.