26 жовт. 2020 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

111

0

У Вінницькому центрі СНІДу розгортають інфекційну лікарню

У Вінницькому центрі СНІДу розгортають інфекційну лікарню

Вже проводять кисневу мережу.


У Вінницькому центрі СНІДу розгортають інфекційну лікарню

В центрі СНІДу створюють обласну інфекційну лікарню. Там проводяться ремонтні роботи. Є бригади, які проводять кисневу мережу. Вони працюватимуть в цілодобовому режимі. Загалом, в закладі буде 80 ліжок. Шість з яких – реанімаційні. Також підготовлені медичні бригади.

Про це під час брифінгу повідомляла Ольга Задорожна, керівник Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА.

На сьогоднішній день допомогу стаціонарну пацієнтам з підтвердженим COVID-19, або підозрою, а також з пневмонією, надає 21 опорний медичний заклад по області.

«Серед них, більшість, це центральні районні, міські лікарні. А також обласні заклади, які підключені до цього процесу. Наразі, завантаженість цих закладів складає 65 відсотків. Наш ліжковий фонд продовжує збільшуватися. На сьогодні ми уже маємо 1610 ліжко-місць. Відповідне розпорядження Кабінету міністрів про збільшення ліжкового фонду. І є відповідні накази профільного департаменту, і розпорядження керівника робіт обласного значення, у кожній опорні лікарні має бути не менше 80 ліжок, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам саме з таким видом захворювання», – продовжує Задорожна.

Вона також зауважує, що вимоги про збільшення ліжкового фонду дотрималися у всіх районах.

«З 24 жовтня ми матимемо збільшення ліжкового фонду іще на 200 ліжок. Це допоможе вирішити проблему з госпіталізацією для всіх, хто її потребує. Ліжковий фонд буде складати 1800 місць. Ми сьогодні активно працюємо над відкриттям нових ліжок саме в обласному центрі. Наш Обласний протитуберкульозний диспансер перепрофільований. Має у своєму складі 60 ліжок. Завантаження його сьогодні складає 80%. Розпочаті роботи про збільшення їх потужності. Продовжуються роботи. Задіються інші відділення. І ми будемо мати ще 60 ліжок», – підкреслила Задорожна.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title