26 жовт. 2021 11:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

148

0

У вінницькому зоопарку чорні лебеді вперше дали потомство

У вінницькому зоопарку чорні лебеді вперше дали потомство

У родині чорних австралійських лебедів з Подільського зоопарку поповнення. Лебедиця висиділа четверо пташенят. Малюки з’явились на світ після довгого очікування. Самка та самець сиділи на гнізді близько шести тижнів.


У вінницькому зоопарку чорні лебеді вперше дали потомство

У родині чорних австралійських лебедів з Подільського зоопарку поповнення. Лебедиця висиділа четверо пташенят.

Про це пишуть у фейсбук на сторінці Подільського зоопарку.

Пташенята з’явились на світ після довгого очікування. Самка та самець сиділи на гнізді близько шести тижнів.

«Пухнасті сіренькі комочки ще зовсім маленькі і беззахисні. Їхні лапки ще настільки слабкі, що не здатні втримати вагу тільця. Молоді батьки від малюків не відходять. Дбайливо доглядають за потомством. Час від часу вони по черзі сідають на гніздо, щоб зігріти своїм теплом ще два яєчка.

Яйця самка відклала на початку вересня. Відтоді у вольєрі панувала особлива атмосфера. Працівники зоопарку намагались не турбувати майбутніх батьків. Народження потомства в родині чорних лебедів чекали кілька років. Два роки тому для них збудували будиночок на воді, щоб молоді птахи вчились гніздуватись. Втім, комфортабельну оселю лебеді не облюбували. Звели своє гніздо, у кущах просто неба. Коли самка відклала яйця, з гнізда практично не вставала. Аби майбутня мама не голодувала, працівники зоопарку поставили поряд із гніздом миску з кормом і водою. Не забував дбати про свою половинку і майбутній батько. Час від часу він підходив до гнізда і змінював лебедицю, аби та могла відпочити і причепуритись», - йдеться на сторінці зоопарку.

У вінницькому зоопарку чорні лебеді вперше дали потомство

В адміністрації зоопарку також зазначають, чорні лебеді - моногамні птахи і обирають собі пару на все життя. Вони разом будують гніздо і разом доглядають за потомством. На батьківщині цих птахів, в Австралії, потомство в родині цих чорних красенів з’являється на світ, переважно, в зимовий період. Австралійський ритм життя зберігають і виводять своїх пташенят у холодну пору року і птахи, привезені до Європи.

Наразі лебедиця із пташенятами перебуває у відкритому вольєрі. Невдовзі маму з малюками переведуть до закритого теплого вольєру.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info