16 квіт. 2021 14:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

103

0

У вінницькому зоопарку ведмедиця Умка показала своє новонароджене дитинча

У вінницькому зоопарку ведмедиця Умка показала своє новонароджене дитинча

Батька потомства ведмедиця до барлоги не підпускає, гарчить, оберігаючи малечу


У вінницькому зоопарку ведмедиця Умка показала своє новонароджене дитинча

16 квітня у Подільському зоопарку, після трьох місяців перебування у барлозі, ведмедиця Умка вивела на першу прогулянку своє дитинча.

Про це повідомили в адміністрації зоопарку.

«Побачити клишоноге потомство, яке народилося на початку березня, можна нечасто. Екскурсії мама влаштовує лише у теплі дні. Втім, далеко від схованки ведмедиця з дитям не відходить. Як справжня матір, дбає про безпеку потомства. У холодні похмурі дні Умка ховається в барлозі, а малюк часто видирається на мамину спину і допитливо поглядає довкола.

Малюк – справжній красень. Як і його матір, він має рідкісний темний окрас хутра. На шиї ведмежатка біленький поясочок. Для Подільського зоопарку елітне потомство бурої ведмедиці, яка мешкає в зоопарку вже упродовж 15 років, є справжньою гордістю. В переважній більшості українських зоопарків можна побачити ведмедів із рудим забарвленням хутра», – повідомили в зоопарку.

Їсть Умка переважно вночі, коли інші ведмеді сплять і не несуть загрозу малюку. Звечора працівники зоопарку перекидають через паркан вольєру, поближче до барлогу – м’ясо, рибу, яблука, моркву, горіхи. В малюка ж харчування цілодобове. Він перебуває на грудному вигодовуванні.

Батька потомства ведмедиця до барлоги не підпускає, гарчить, оберігаючи малечу.

У вінницькому зоопарку ведмедиця Умка показала своє новонароджене дитинча

У вінницькому зоопарку ведмедиця Умка показала своє новонароджене дитинча - фото 2

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що в зоопарку вперше народила 15-річна бура ведмедиця Умка. Клишонога у звіринці практично від початку його відкриття. Працівники два місяці тому помітили, що ведмедиця не виходить із свого барлогу, думали, впала у зимову сплячку. А вона привела потомство.

Читайте також: Білі лані, чорні лебеді та кокетлива ведмедиця: репортаж з Подільського зоопарку.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі.

Вінниця.info, фото Подільського зоопарку