6 листоп. 2020 10:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

128

0

У вінницьких лікарнях, де лікують хворих на COVID-19, потребують анестезіологів та терапевтів

У вінницьких лікарнях, де лікують хворих на COVID-19, потребують анестезіологів та терапевтів

Фахівцям пропонують підвищені муніципальні надбавки.


У вінницьких лікарнях, де лікують хворих на COVID-19, потребують анестезіологів та терапевтів

У Вінниці продовжують формувати команди медиків, які працюють в «ковідних» стаціонарах міських лікарень. На сьогодні в медичних закладах потрібні лікарі-анестезіологи та терапевти. Фахівцям, які готові працювати з хворими на COVID-19, пропонують підвищені муніципальні надбавки.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці міського голови Сергія Моргунова.

«Продовжуємо комплектувати команди медиків, які працюють у ковідних стаціонарах наших міських лікарень. Потрібні лікарі – анестезіологи, терапевти. Фахівцям, які готові надавати допомогу хворим з коронавірусом, ми пропонуємо підвищені муніципальні надбавки, про які я писав раніше. Наприклад, молодий спеціаліст-лікар може отримати нараховану зарплату 37 тис. грн разом з усіма надбавками.

На сьогодні у ковідні команди додатково набрали 2 лікарів та 11 працівників молодшого та середнього медперсоналу. Залучені спеціалісти з інших відділень. Фактично укомплектовані команди у міських лікарнях №1 та №3, пологовому будинку №2.

Але вакансії ще є. Скажу відверто: ситуація з захворюваністю напружена, і зрозуміло, що потреба у персоналі зростатиме разом з розгортанням додаткових ліжок.

Дякую медикам за витримку та усім вінничанам, які дотримуються правил безпеки. Вірус, на жаль, не зникає, але стримувати його поширення ми можемо тільки разом», – йдеться в дописі міського голови.

Загалом, як зазначається на сторінці Сергія Моргунова, зарплати лікарів, які надають допомогу хворим на COVID-19, включно з муніципальною надбавкою становлять:

  • для лікарів вищої категорії - 43 075 гривень;
  • для лікарів без категорії - 37 273 гривні;
  • для медсестер вищої категорії - 32 870 гривень;
  • медсестер без категорії - 29 546 грн;
  • молодших медсестер - 25 255 грн.

Нагадаємо, додатково медичний персонал набирають у «Фтизіатрії». Також медпрацівників бракує у Вінницькому обласному центру СНІДу, де розгортають інфекційну лікарню. Потребують лаборантів та лікарів-лаборантів.

У Вінниці медики ковідних бригад отримали перші муніципальні надбавки за жовтень. Лікарі отримали по 15 тисяч гривень, медсестри по 10 тисяч гривень, а молодший медперсонал – 8 тисяч гривень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – ілюстративне та з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова