27 лют. 2020 11:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

95

0

У вінницьких маршрутках з березня можна буде розраховуватися без готівки. Відео

У вінницьких маршрутках з березня можна буде розраховуватися без готівки. Відео

В усіх вінницьких маршрутках вже встановили валідатори


У вінницьких маршрутках з березня можна буде розраховуватися без готівки. Відео

В усіх вінницьких маршрутках вже встановили валідатори, за допомогою яких, з березня вінничани зможуть розрахуватися за проїзд. Це значно зменшить роботу водія маршрутки. Згодом помаранчеві валідатори встановлять і в маршрутних таксі.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

Купа готівки та ще й дрібної – звична картина для водіїв маршруток. Ігор Юрчак уже 8 років робить кілька справ одночасно: розвозить вінничан містом і тут же збирає за проїзд. Водій каже, що завжди намагається розраховувати людей на зупинках, бо під час руху важко це робити.

Водію на моніторі буде показувати, скільки людей зайшли, скільки розрахувалися.

«Якщо розрахувалися карткою, то на моніторі буде показано картку, якщо в людини немає е-квитка, то вона може розрахуватися «налічкою», – каже водій Ігор Юрчак.

У вінницьких маршрутках з березня можна буде розраховуватися без готівки. Відео

На черзі – встановити валідатори у спринтерах.

«Тариф 6 гривень до квітня вже буде налаштований. До кінця весни у Вінниці вже увесь транспорт буде облаштований валідаторами», – каже Катерина Бабіна, директорка «Вінницякардсервіс».

Встановлюють усе обладнання на території Вінницької транспортної компанії.

«Ми допомагаємо зі встановленням валідаторів. Виділяємо окреме приміщення, де зберігається все обладнання», – каже Михайло Луценко, гендиректор КА «Вінницька транспортна компанія».

Тим часом, до валідаторів також звикають кондуктори і допомагають вінничанам опановувати «ноу-хау». Кондукторка Олена Михристюк каже, що валідаторами переважно користуються пільгові категорії населення. Також деякі розраховуються за допомогою телефонів, які мають NFC-чіп.

У вінницьких маршрутках з березня можна буде розраховуватися без готівки. Відео - фото 2

До того ж, у «Вінницякардсервіс» анонсують появу «розумних» зупинок. Там на електронному табло вінничани бачитимуть, як швидко приїде їхній транспорт.

«Почнемо з вулиці Замостянської, там буде 16 табло. Наступним кроком буде встановлення 50 табло на зупинках міста до вересня 2020 року», – додає Катерина Бабіна.

У вінницьких маршрутках з березня можна буде розраховуватися без готівки. Відео - фото 3

Вінничанам наразі видали більше 30 тисяч карток для розрахунку через валідатори.

Нагадаємо, у Вінниці розпочали тестувати мобільний додаток е-квитка. Через нього можна буде слідкувати за балансом на рахунку, поповнити рахунок, перевірити кількість доступних поїздок та переглядати історію реєстрацій. Наразі ці опції випробовують понад 60 вінничан. По завершенню цього періоду завантажити цей додаток на свій смартфон зможе кожен бажаючий.

2 грудня у Вінниці запустили систему безготівкової оплати за проїзд у громадському транспорті. Сьогодні вона працює у трамваях та тролейбусах.

Читайте також: Де у Вінниці можна купити картку для оплати проїзду в трамваях? Адреси кіосків.


Вінниця.info

title