14 черв. 2020 09:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

115

0

У вінницький зоопарк привезли рідкісних білих ланей

У вінницький зоопарк привезли рідкісних білих ланей

Пару тваринок перевезли з Одеси


У вінницький зоопарк привезли рідкісних білих ланей

В Подільському зоопарку з’явились рідкісні білі лані. Самця та самку цього виду тварин до Вінниці привезли з Одеського зоопарку. Одеситами ж стали пара благородних оленей з Подільського зоопарку.І білі лані, і благородні олені народились у 2019 році.

Директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик зазначив, що білих ланей у нашому зоопарку ще ніколи не було. А для Одеського зоопарку новинкою є благородні олені. Завдяки такому обміну тваринами зоопарки вкотре змогли розширити свої колекції.

Перевозка тварин - справа не с простих. Для того, щоб звірі не травмувались при транспортуванні, їм вводили транквілізатори. Перевозили їх вночі, коли спадала спека.

Наразі нові мешканці звіринцю адаптуються до нових умов та відпочивають після переїзду.

За словами директора зоопарку, адаптація вольєрних тварин триває досить швидко. За десять днів вони цілком звикнуть до своєї домівки у Вінниці.

Нових мешканців розмістили у вольєрі по сусідству з верблюдами та ламами. Неподалік розташований і вольєр їх найближчих родичів — ланей європейських.

Харчування білих ланей, як і в більшості копитних. До їх раціону входять сіно, комбікорм, віники, буряк, морква, інші овочі. Природний ареал білої лані - Європа.

У вінницький зоопарк привезли рідкісних білих ланей

Раніше Вінниця.info писала про життя після карантину і публікувала фоторепортаж з вінницького зоопарку.

Вінниця.info, фото - з сайту одеського зоопарку