25 січ. 2022 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

166

0

У Вінниці 23 дитини, які не мають батьків, чекають щоб їх взяли на виховання у родини

У Вінниці 23 дитини, які не мають батьків, чекають щоб їх взяли на виховання у родини

На обліку міста 255 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування


У Вінниці 23 дитини, які не мають батьків, чекають щоб їх взяли на виховання у родини

У Вінниці 255 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування перебувають на обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради. Наразі на території Вінницької громади функціонує 15 прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Проте, є ще багато дітей які тільки чекають щоб їх взяли на виховання в родину.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

В минулому році у Вінницькій міській територіальній громаді створили одну прийомну сім’ю, до якої на виховання та спільне проживання влаштували дві дитини. Ще одна дитина, позбавлена батьківського піклування, влаштована на виховання до дитячого будинку сімейного типу.

«Ми робимо все для того, щоб соціальних сиріт у Вінницькій громаді ставало менше, щоб кожна дитина виховувалась та зростала у сім’ї. Наразі 23 дитини-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування потребують влаштування до сімейних форм виховання», - зазначила начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

З метою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання службою у справах дітей проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота. Сім’ям, які бажають взяти дітей на утримання і виховання, надаються консультації та допомога у підготовці необхідних документів, підбору дітей для встановлення контакту.

«Прийомну сім’ю може створити не тільки родина, а і людина, яка не перебуває у шлюбі. Вони можуть взяти на виховання та спільне проживання до чотирьох дітей. У дитячому ж будинку сімейного типу можуть виховуватись від 5 до 10 дітей», - говорить начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

Вінничани, які готові допомогти дітям отримати сім’ю, можуть звернутися до служби у справах дітей Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 59, або за телефонами: 65-10-74, 50-90-61.

У Вінниці 23 дитини, які не мають батьків, чекають щоб їх взяли на виховання у родини

У Вінниці 23 дитини, які не мають батьків, чекають щоб їх взяли на виховання у родини - фото 2

У Вінниці 23 дитини, які не мають батьків, чекають щоб їх взяли на виховання у родини - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької міської ради.