13 серп. 2021 13:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

68

0

У Вінниці батьків «розвели» на гроші пропозицією повезти дітей на конкурс в Болгарії

У Вінниці батьків «розвели» на гроші пропозицією повезти дітей на конкурс в Болгарії

Батьки віддали 2400 Євро


У Вінниці батьків «розвели» на гроші пропозицією повезти дітей на конкурс в Болгарії

Вінницький суд обрав запобіжний захід для чоловіка, який підозрюється у шахрайстві – зібрав з батьків гроші на поїздку дітей в Болгарію.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області.

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний є засновником туристичних агентств у м. Вінниця та в м. Києві. Підозрюваний, маючи злочинний умисел спрямований на шахрайське заволодіння грошовими коштами, шляхом обману, розмістив в мережі Інтернет оголошення щодо організації його туристичними агентствами участі у міжнародному конкурсі у Болгарії. У подальшому, керівники музичних шкіл у м. Вінниці ознайомилися із вищезгаданим оголошенням та зв’язалися із підозрюваним для уточнення всіх деталей. Підозрюваний переконав жінок, що він є керівником туристичної компанії та є організатором конкурсів у Болгарії. Чоловік повідомив, що він зобов’язується за встановлену плату, забезпечити трансфер до готелю у Болгарії, бронювання номерів по системі «Все включено» та участь в конкурсі. Крім того, зазначив, що для того щоб подорож обійшлась дешевше, потрібно здійснити раннє бронювання та зробити перший внесок.

Керівниці організували батьківські збори, розповідали про умови проведення конкурсу підозрюваним та запитували про бажання батьків взяти участь у вказаному конкурсі, на що батьки погоджувалися. Після чого, жінки, будучи введеними в оману підозрюваним, збирали у батьків грошові кошти, які потім передавали частинами підозрюваному особисто та перераховували на картковий рахунок. Підозрюваний привласнив гроші кошти та розпорядився ними на власний розсуд, при цьому обумовлені туристичні послуги не надав, чим спричинив батькам матеріальну шкоду у розмірі майже 2400 Євро.

При обранні запобіжного заходу слідчий суддя врахував обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в червні цього року батьки футболістів спортшколи «Темп», що у Вінниці, відправили дітей на міжнародний турнір в Болгарії, але 97 вінницьких дітей в Болгарії ніхто не чекав. Перевізник теж відмовився везти їх додому, бо з ним не розрахувались! Батьки юних спортсменів звернулись по допомогу до голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова. за даним фактом поліція розпочала розслідування.

Довідково:

ч. 1 ст. 190 КК України – Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) (карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

ч. 2 ст. 190 КК України – Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому (карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Важливо: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info