5 берез. 2020 12:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

242

0

У Вінниці будують новий корпус для ДНЗ №16, аварійне приміщення знесли. Відео

У Вінниці будують новий корпус для ДНЗ №16, аварійне приміщення знесли. Відео

У Вінниці будують нове приміщення для дитячого садочка №16 на вулиці Миколи Зерова


У Вінниці будують новий корпус для ДНЗ №16, аварійне приміщення знесли. Відео

У Вінниці будують нове приміщення для дитячого садочка №16 на вулиці Миколи Зерова. У жовтні 2017-го один з корпусів дав тріщини, тому малечу звідти відселили. Увесь цей час дітки навчалися в іншій частині ДНЗ «Бджілка».

Всього за півроку, через теплу зиму, будівельники встигли розібрати стару будівлю і майже звести нову, - зазначають у сюжеті телеканалу ВІТА.

«На даний момент виконується опорядження приміщень. Штукатурять підвал, перший і другий поверх. Також виконується кладка цегли на горищі», - розповів виконроб Віталій Поліщук.

У Вінниці будують новий корпус для ДНЗ №16, аварійне приміщення знесли. Відео

Відбудований дитсадок матиме три поверхи замість двох. Передбачене приміщення для інклюзивної групи – на 12 місць. Загалом оновлену «Бджілку» зможуть відвідувати на 50 дітей більше.

«У новішому корпусі буде 9 груп. В тому приміщенні, що існує, буде 6 груп. Тобто садочок розшириться до 15 груп. Буде змога наповнити його більше ніж 300 дітками, які є в черзі Вінницької міської об’єднаної територіальної громади», - пояснила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Будівлю зводять за усіма затвердженими в місті стандартами: енергозберігаючі вікна, утеплений фундамент і стіни. Облаштують нову музичну залу, сучасну пральню та харчоблок.

Щойно завершать новий корпус, будівельники візьмуться за той, де сьогодні перебувають маленькі вихованці садочка. На нього чекає масштабна модернізація.

«Цілковите перепланування, нові вікна, двері і підлога», - пояснює Віталій Поліщук.

Загалом площа закладу майже 5 тисяч квадратних метрів. На роботи витрачають кошти з міського бюджету – близько 60 мільйонів гривень.

Крім того, будівельники облаштують нові дитячі майданчики та територію довкола садочка. Завершити роботи обіцяють восени наступного року.

У Вінниці будують новий корпус для ДНЗ №16, аварійне приміщення знесли. Відео - фото 2

Раніше ми писали, що у ДЗН № 16 і на ву. Миколи Зерова, руйнується один з корпусів дитсадка, який зведений в 1936 році.


Вiнниця.info

title

title