21 лют. 2020 10:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

69

0

У Вінниці частіше виявляють таксистів «під кайфом», але штрафи їх не лякають, - начальник патрульної поліції

У Вінниці частіше виявляють таксистів «під кайфом», але штрафи їх не лякають, - начальник патрульної поліції

За словами керівника патрульної поліції області Редвана Усеінова, на деяких правопорушників складали адмінматеріали кілька разів, однак вони і далі продовжують таксувати.


У Вінниці частіше виявляють таксистів «під кайфом», але штрафи їх не лякають, - начальник патрульної поліції

У Вінниці правоохоронці все частіше фіксують випадки, коли водії таксі керують автомобілями у стані наркотичного сп’яніння. За словами керівника патрульної поліції області Редвана Усеінова, на деяких правопорушників складали адмінматеріали кілька разів, однак вони і далі продовжують таксувати.

Про це Редван Усеінов розповів 20 лютого під час звіту на засіданні виконавчого комітету Вінницької міськради.

«Є водії, які притягалися до відповідальності вісім разів, а один громадянин за два місяці - аж 11 разів. Його притягають до відповідальності, але, на жаль, в держави такий порядок, що він не платить штрафи, матеріали відправлені на державну виконавчу службу, стягнути штраф з нього ніхто не може, і він продовжує працювати як у народі кажуть «грачем». Посвідчення водія у нього немає, адже його забрали, штраф за керування транспортним засобом без посвідчення водія – 425 гривень. Це проблема державного рівня. Я знаю, що зараз у Верховній Раді є законопроект, у якому йдеться про те, щоштрафи за керуваннябез водійського посвідчення будуть більшими. Я думаю, що після червня такі випадки вважатимуться кримінальними, і людину можна будепритягти до кримінальної відповідальності», – каже Редван Усеінов.

На особливому контролі як громадськості, так і керівництва НПУ і патрульної поліції зокрема, є виявлення водіїв, які керують транспортним засобом у стані сп’яніння. За 2019 рік патрульними складено близько трьох тисяч адміністративних матеріалів за керування транспортними у стані сп’яніння.

Нагадаємо, що у Вінниці водій маршрутки перевозив людей, будучи «під кайфом».

Раніше у Вінниці зупинили таксі Opel Vectra, водій якого вживав наркотики.

Вiнниця.info