25 січ. 2022 10:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

115

0

У Вінниці через екстрене «паркування» водій зламав навпіл 12-річний платан. Відео

У Вінниці через екстрене «паркування» водій зламав навпіл 12-річний платан. Відео

Як у Вінниці «лікують» дерева, які отримали механічні пошкодження


У Вінниці через екстрене «паркування» водій зламав навпіл 12-річний платан. Відео

Днями, на вулиці Соборна у Вінниці, сталась ДТП за участі червоного легковика, який з’їхав з дороги та екстрено «припаркувався» прямо під східцями до «Головпоштамту». На щастя, у момент маневру, цією територією ніхто не проходив. Цього разу обійшлося без жертв. Проте, водій іномарки наїхав на дерево, яке кілька років тому там посадили. Молодий платан зламався навпіл. За законом, винуватець має відповідати не лише за створену автопригоду, а й відшкодувати завдані місту збитки. У цьому випадку, оплатити їх та на місці висадити ідентичне дерево.

«Коли місто закупало ці дерева породи платан, кожне коштувало 5500 гривень. Їх висадили близько двох років тому, і їм по приблизно по 12 років», - зауважили у «Вінницязеленбуд».

За інформацією Департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР, місцеві зеленбудівці вже почали «лікувати» й інші дерева, які отримали механічні пошкодження.

«Під час чергового обстеження, по вул. Пирогова та Замостянській вони виявили, що стовбури деяких рослин отримали механічні пошкодження. Якщо не обробити такі місця спеціальними засобами, надалі, дерево може загинути», - зауважують комунальники.

Там також зазначають, що для профілактики грибкових і бактеріальних хвороб дерев та для запобігання ушкодження їх шкідниками, у січні було проведено «лікування» стовбурів восьми дерев. Використовували спеціальну пасту «Фітоспорин».

Зауважимо, для Вінниці платани – нова культура, якою озеленюють місто. На Соборній ними вирішили замінити липи, які там росли до цього.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title