28 жовт. 2019 14:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

326

0

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото

Магазин, який торгує переважно дитячими речами, підготував Halloween-інсталяцію з гарбузів-джеків, марлевих привидів і… «трупа», замотаного в чорний сміттєвий пакет


У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото

У Вінниці магазин, який торгує переважно дитячими речами, підготував Halloween-інсталяцію з гарбузів-джеків, марлевих привидів і… «трупа», замотаного в чорний сміттєвий пакет. Однак, менше ніж за добу, «тіло» довелось прибрати. Інсталяція викликала обурення в однієї з відвідувачок магазину. Вінничанка навіть телефонувала на цілодобову варту й викликала до магазину поліцію.

«Це була жахлива інсталяція - труп людини в поліетиленовому пакеті з ознаками насильницької смерті (камінь прив'язаний до шиї), навколо сліди від крові. Недільного дня у магазині багато дітей, молоді, які показували на це пальцями. Подібні інсталяції є пропагандою насилля, жорстокості, пагубно впливають на психіку оточуючих, а особливо дітей і є неприпустимі в громадських місцях. Директорка магазину сказала, що інсталяція простоїть в магазині до 31 жовтня і щоб я своєму 6-річному сину пояснила, що це просто пакети... Що це?...» - з таким повідомленням до редакції Вiнниця.info звернулась клієнтка магазину.

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото

Працівники магазину переконують, що неспражній труп сподобався вінничанам, з ним фотографувались і діти, і дорослі.

«Один день він тут пролежав, з ним усі фотографувались, навіть діти, поруч сідали, на руки брали. Ми не думали, що ця історія так закінчиться, що звичайний жарт може викликати такі емоції. До нас звернулась жінка, ми з нею переговорили і після її звернення, ми одразу його прибрали, - розповідає адміністратор магазину Альона. - Це просто поліетилен в сміттєвому пакеті, ми замотали його й положили. Камінця на шиї не було, але він поруч лежав. Я вам можу сказати, що людина побачить те, що вона хоче побачити. До нас прозвучало питання «як я поясню своїй дитині ось це?». А я кажу, поясніть так, як воно є: сміттєвий пакет, наповнений поліетиленом. Хеловін вже прийшов в Україну і багато хто намагається якось тематично прикрасити свій торговий зал. Я не думаю, що в цьому є щось страшне».

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото  - фото 2

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото  - фото 3

Адміністратор повідомила, що поліція справді приїжджала, але ознак злочину в інсталяції правоохоронці не виявили.

«Ця жінка повідомила їм, що в нас тут манекен замотаний в пакет. Не знаю чи вона писала заяву, чи ні. Вони все оглянули. Сказали, що розуміють, що це таке свято. Вони не вбачають в цьому ніякого злочину. Поліція, до речі, не просила нас забрати цей «труп», та ми самі його прибрали. Адже якщо це викликало негативну реакцію в бодай однієї людини, то краще так не жартувати», - говорить Альона.

Тепер про те, що серед решти Halloween-атрибутики був «труп» нагадує лише табличка «RIP». Як кажуть «нет тела, нет дела».

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото  - фото 4

У Вінниці через «труп» в чорному пакеті викликали поліцію до магазину. Фото  - фото 5

Вiнниця.info, фото редакції та наших читачів