19 черв. 2020 12:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

82

0

У Вінниці через збільшення захворюваності на COVID-19 можуть посилити карантин – чекають рішення комісії

У Вінниці через збільшення захворюваності на COVID-19 можуть посилити карантин – чекають рішення комісії

Громадянам повідомлять, коли рішення буде ухвалено.


У Вінниці через збільшення захворюваності на COVID-19 можуть посилити карантин – чекають рішення комісії

За останній тиждень у Вінниці зафіксували 183 випадки захворювання на COVID-19. Нормативний показник, який визначили в МОЗ, – не більше 44 нових інфікувань. У зв’язку з цим в місті можуть посилити протиепідемічні заходи. На сьогоднішній день чекають рішення обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, після чого в місті ухвалюватимуть власне рішення та оголосять про нього громадянам.

Про це 19-го червня під час брифінгу розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Зберігається вкрай напружена ситуація по захворюваності на коронавірус. За останній тиждень в місті було зареєстровано 183 випадки. По нормативному показнику – не більше 44 випадків. Це серйозна динаміка захворювання. Відповідно, скоріше за все, карантинні заходи будуть посилені. 581 пацієнт одужав. За останній тиждень померли 3 пацієнти, загалом уже 14 летальних випадків. Станом на сьогодні хворіють 327 вінничан, в тому числі 27 дітей. На стаціонарі – 84 вінничанина. В реанімаційному відділенні міської клінічної лікарні №1 – 9 пацієнтів, з них 6 з COVID-19, стан у них стабільно важкий. Вони на СІПАПі. Також в реанімаційному відділенні Вінницької районної лікарні перебуває одна вінничанка з коронавірусом, її стан важкий. Амбулаторно вдома лікуються 255 людей. Під спостереженням сімейних лікарів 866 вінничан», – повідомив мер.

«Відповідно до постанови Уряду від 20 травня за номером 392, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону за рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На сьогоднішній день ми очікуємо відповідного рішення щодо посилення протиепідемічних заходів в тих чи інших напрямках життєдіяльності Вінницької області і міста зокрема. Коли ми отримаємо відповідне рішення, приймемо своє і доведемо його до всіх вінничан», – додав Сергій Моргунов.


Нагадаємо, станом на 19-е червня на Вінниччині за останню добу зафіксували чотири летальні випадки в трьох районах області. Загалом за добу зафіксували 33 нові інфікування. Найбільше нових хворих реєструють у Вінниці.

Через зростання захворюваності по всій Україні в Міністерстві охорони здоров’я ініціюють посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів.

Вінниця.info, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова