9 верес. 2020 12:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

87

0

У Вінниці чоловік інсценував напад на себе, аби не віддавати борг знайомому. В поліції відкрили справу

У Вінниці чоловік інсценував напад на себе, аби не віддавати борг знайомому. В поліції відкрили справу

Аби історія виглядала правдоподібною, «потерпілий» навіть порізав собі шию.


У Вінниці чоловік інсценував напад на себе, аби не віддавати борг знайомому. В поліції відкрили справу

7 вересня до поліції надійшло повідомлення про вчинення розбійного нападу на 34-річного вінничанина. Коли поліцейські та медики прибули на місце, стало відомо, що чоловік, насправді, інсценував напад на себе та навіть порізав собі шию для переконливості, бо не міг віддати 15 тисяч доларів боргу своєму знайомому, який і викликав правоохоронців. Щодо «потерпілого» відкрили кримінальне провадження, за яке йому може загрожувати до двох років ув’язнення.

Про це повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, чоловік вигадав історію про злочин та повідомив знайомого, якому заборгував 15 тисяч доларів. За версією потерпілого, в середмісті Вінниці його поранив ножем незнайомець та відібрав сумку з грішми. Історія виглядала правдоподібною, адже «потерпілий» дійсно мав поріз на шиї. Тож знайомий, який прийшов за грішми, повідомив про напад в поліцію.

За словами начальника Лівобережного відділення поліції Юрія Голуба, на місце події прибула слідчо-оперативна група, і правоохоронці почали з’ясовувати всі обставини.

Перше, на що звернули увагу поліцейські та медики, – поранення було неглибоким та незначним. Оглядаючи автомобіль, слідчі виявили сумку, яку, за версією «потерпілого», з документами та грішми в нього відібрав нападник. Згодом поліцейські знайшли і ніж, яким чоловік, як виявилося, сам порізав собі шию.

Чоловік плутався в свідченнях, не міг точно назвати місце вчинення злочину, а згодом зізнався, що інсценував розбійний напад, аби не віддавати борг, оскільки грошей в нього не було. Для того, щоб злочин виглядав реалістично, завдав собі тілесних ушкоджень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 2 років позбавлення волі.

Вінниця.info, фото – поліції