23 серп. 2019 15:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

75

0

У Вінниці чоловік перед дітьми вбив кішку, яку викинув з вікна. Суд оголосив вирок

У Вінниці чоловік перед дітьми вбив кішку, яку викинув з вікна. Суд оголосив вирок

Чоловіку присудили 5 років ув’язнення, але звільнили від покарання призначивши випробувальний термін 3 роки.


У Вінниці чоловік перед дітьми вбив кішку, яку викинув з вікна. Суд оголосив вирок

Вінницький міський суд оголосив вирок місцевому жителю, який жорстоко вбив домашню кішку на очах у дітей. Чоловіку присудили 5 років ув’язнення, але звільнили від покарання, призначивши випробувальний термін 3 роки. Якщо протягом цього часу порушник знову вчинить новий злочин – то відбуватиме призначене покарання в повній мірі

Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.

В кінці травня цього року, у вечірній час, чоловік перебуваючи у власній квартирі, будучи в стані алкогольного сп’яніння, схопив домашню кішку та викинув її з 5 поверху, через відчинене вікно балкону. Далі, 49-річний вінничанин, вийшов у двір будинку, щоб завершити свій злочинний умисел. Так, незважаючи на присутність сторонніх осіб, серед яких були малолітні, чоловік, побачивши, що кішка подає ознаки життя, підняв її на руки та з усієї сили вдарив нею об асфальт, внаслідок чого, тварина померла.

Під час судового засідання, обвинувачений розкаявся й визнав свою вину у вчиненні інкримінованому йому злочині. Чоловік суду пояснив, що зробив це зі злості.

«Заслухавши показання обвинуваченого, дослідивши надані під час судового розгляду докази, врахувавши те, що чоловік раніше не судимий,вину визнав, щиро розкаявся, за місцем проживання характеризується позитивно та на обліку в лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, суд дійшов висновку за можливе звільнити обвинуваченого від відбування покарання з випробувальним терміном.

Також суд взяв до уваги, що відповідно до ч. 2 ст.50 КК України метою покарання визначено не тільки кару, але й виправлення засуджених, запобігання вчинення нових злочинів. Тому, суд вирішив за доцільне покласти на чоловіка обов’язки, передбачені кримінальним законом, а саме: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою», - зазначає прес-служба.

Вiнниця.info