24 груд. 2020 16:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

88

0

У Вінниці чоловіка, який пропонував патрульним хабар, оштрафували на 17 тисяч гривень

У Вінниці чоловіка, який пропонував патрульним хабар, оштрафували на 17 тисяч гривень

У вересні цього року чоловіка зупинили інспектори, і аби не нести відповідальність за водіння в нетверезому стані, обвинувачений спробував відкупитися від поліцейських.


У Вінниці чоловіка, який пропонував патрульним хабар, оштрафували на 17 тисяч гривень

У Вінницькому міському суді винесли вирок стосовно місцевого жителя, який пропонував патрульним 100 доларів хабаря. У вересні цього року чоловіка зупинили інспектори, і аби не нести відповідальність за водіння в нетверезому стані, обвинувачений спробував відкупитися від поліцейських. Тепер за свої дії він муситиме сплатити 17 тисяч гривень штрафу.

Про це інформують в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Як йдеться в повідомленні, прокурором у суді довів, що обвинуваченого у вересні 2020 року, коли він перебував за кермом авто в стані алкогольного сп`яніння, зупинили інспектори патрульної поліції. Тоді, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, чоловік висловив пропозицію надати інспекторам патрульної поліції неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США.

Дії засудженого кваліфікували за ч. 1 ст. 369 КК України («Пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища»).

Правову оцінку діям обвинуваченого надали судді Вінницького міського суду, визнали його винним та призначили покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу.

Нагадаємо, у Вінниці затримали нетверезого водія, який пропонував патрульним 400 доларів хабаря.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне