9 листоп. 2020 14:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

94

0

У Вінниці чотирьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні, відправили під варту

У Вінниці чотирьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні, відправили під варту

Їх відправили під варту з правом внесення застави. Кожному з підозрюваних визначили різний розмір застави.


У Вінниці чотирьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні, відправили під варту

У Вінницькому міському суді ухвалили рішення стосовно чотирьох чоловіків, яких підозрюють у вимаганні. Їм визначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Кожному підозрюваному розмір застави визначили окремо.

Про це повідомляють в пресслужбі Вінницького міського суду Вінницької області.

Як йдеться в повідомленні, до Вінницького міського суду Вінницької області 7 листопада надійшло чотири клопотання сторони обвинувачення про застосування запобіжних заходів стосовно чотирьох чоловіків, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України (Вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Клопотання сторони обвинувачення були мотивовані наявністю ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України, а саме: переховуватися від органів досудового розслідування та (або) суду, незаконно впливати на потерпілого, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, а також вчинити інші кримінальні правопорушення.

В пресслужбі суду зазначають, що захисники переконували суддів, що більш м’які запобіжні заходи є достатніми в такому випадку. Підозрювані підтримали їх думку.

За результатами судових розглядів вказаних клопотань, дослідивши усі надані докази, проаналізувавши пояснення сторін кримінального провадження, суд визначив висунуті підозри обґрунтованими, тому частково задовольнив клопотання слідчих про обрання до чотирьох підозрюваних запобіжних заходів у виді тримання під вартою строком на 60 днів (з можливістю внесення застав у різних розмірах відносно кожного із підозрюваних).

Наразі тривають слідчі дії.

У Вінниці чотирьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні, відправили під варту

У Вінниці чотирьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні, відправили під варту - фото 2

У Вінниці чотирьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні, відправили під варту - фото 3

Нагадаємо, очільник Національної поліції Вінниччини Іван Іщенко під час брифінгу 6 листопада розповів, що у Вінниці затримали злочинне угрупування, учасники якого залякуванням і погрожуванням «вибивали» у підприємця бізнес. Тоді начальник обласної поліції повідомив, що правоохоронці клопотатимуть про запобіжний захід щодо затриманих у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – пресслужби Вінницького міського суду