19 листоп. 2019 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

147

0

У Вінниці дідусь судиться з молодиком, який вбив чотирилапого Бімку. На суд обвинувачений не прийшов через «стан здоров’я». Відео

У Вінниці дідусь судиться з молодиком, який вбив чотирилапого Бімку. На суд обвинувачений не прийшов через «стан здоров’я». Відео

80-річний вінничанин Сергій Липач гуляв зі своїм собакою Бімкою. Але ця прогулянка для чотирилапого стала останньою


У Вінниці дідусь судиться з молодиком, який вбив чотирилапого Бімку. На суд обвинувачений не прийшов через «стан здоров’я». Відео

18 листопада у Вінницькому міську суді слухали резонансну справу по жорстокому поводженню з тваринами. В березні цього року, 80-річний вінничанин Сергій Липач гуляв зі своїм собакою Бімкою. Але ця прогулянка для чотирилапого стала останньою. За словами дідуся, молодик із собакою бійцівської породи, підійшов до нього та мовчки, одним ударом ноги, вибив печінку Бімці. Песик через півтори години помер.

На суд обвинувачений Юрій Маркін не прийшов через стан здоров’я. Його адвокатка зазначила, що він нині перебуває на стаціонарному лікуванні в нейрохірургічному відділенні однієї з лікарень міста зі струсом головного мозку, закритою черепно-мозковою травмою та забоєм шийних хребців. Однак зоозахисники, які також прийшли до зали суду, переконані, що це всього-на-всього відтягування справи.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Віта».

«Довідка від міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги від 15 листопада про те, що Маркін Юрій Володимирович знаходиться на лікуванні з 5 листопада 2019 року по даний час. З діагнозом закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку та забій шийного відділу хребта. Зараз він знаходиться в нейрохірургічному відділенні вказаної лікарні», – зачитує причину з довідки Наталя Коваль, захисниця обвинуваченого.

У Вінниці дідусь судиться з молодиком, який вбив чотирилапого Бімку. На суд обвинувачений не прийшов через «стан здоров’я». Відео

Звідки взялися такі травми у людини, яка знаходиться під нічним домашнім арештом, навіть адвокатка не знає.

Стадіон біля 33-ї школи – місце, де того фатального березневого дня пенсіонер зустрів молодика. Той гуляв з бійцівською собакою породи стафорд.

«Він йшов прямо на мене. Я думав, він хоче щось запитати, його собака був на ланцюжку. Молодик до мене підходить близько, десь півтора метри було відстані між нами, нічого не говорив. Раптом зробив крок і зі всієї сили вдарив мого собачку в живіт. Як вона стояла з правої сторони, де печінка, так він її і відбив», – додає 80-річний дідусь.

У Вінниці дідусь судиться з молодиком, який вбив чотирилапого Бімку. На суд обвинувачений не прийшов через «стан здоров’я». Відео - фото 2

Дідусь розповідає, що кинувся до кривдника, але той пригрозив натравити на нього бійцівську собаку. Пан Сергій тоді взявся швидко рятувати свого улюбленця. Випадковим свідком того випадку стала Оксана Мигдалюк.

«Я побачила тоді, що мужчина схилився над собакою і кричить, плаче. А від нього тим часом відійшов низенький хлопчина з собакою стафорд. Я тоді допомогла дідусеві завезти собачку до лікаря», – каже Оксана Мигдалюк, свідок.

Шансів вижити у Бімки не було. Півтори години тяжких мук і песик помер. Господар, з яким песик прожив 14 років, зробив надможливе – знайшов свідків, домігся, аби справу таки розкрили у суді. Але засідання відклали.

Зоозахисники, які також прийшли до зали суду, обурені, кажуть, що довідка і неявка – навмисне затягування справи.

У Вінниці дідусь судиться з молодиком, який вбив чотирилапого Бімку. На суд обвинувачений не прийшов через «стан здоров’я». Відео - фото 3

За вбивство собаки згідно кримінального кодексу України, молодик може отримати від 5 до 8 років за тюрми. Та це вже не перший випадок у Вінниці, коли власники бійцівстких собак поводяться знахабніло. наприклад, на площі Гагаріна бійцівського пса вигулювали без намордника і це ледь не призвело до загибелі ще одного Бімки. Маленького песика рвали на очах у дорослих і дітей, але це зійшло з рук господареві.

Справу Сергія Липача суд переніс на 27 листопада. Чоловік сподівається, винний в загибелі його чотирилапого улюбленця буде справедливо покараний.


Вінниця.info

title