26 лют. 2021 14:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

129

0

У Вінниці для автобусного парку закуплять 20 одиниць транспорту

У Вінниці для автобусного парку закуплять 20 одиниць транспорту

Депутати проголосували за закупівлю 10 автобусів на газу та 10 електробусів.


У Вінниці для автобусного парку закуплять 20 одиниць транспорту

26 лютого під час сесії міської ради депутати підтримали рішення щодо поповнення автобусного парку Вінниці. Його планують збільшити на десять міських автобусів на газовому пальному, кожен з яких розрахований на перевезення сотні людей, та 10 електробусів.

Про це інформують на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, на сьогодні муніципальний парк нараховує 66 одиниць автобусів та 1 електробус.

Десять нових автобусів Otokar Kent С CNG турецького виробництва будуть придбані у лізинг. Цей транспорт буде комфортним для людей, які пересуваються на інвалідних колясках та мам з дитячими візками. Адже ці автобуси низькополі, мають пандус та відповідну платформу. Автобуси працюють на стиснутому газу та відповідають екологічному стандарту Євро-6. Вони мають низькі викиди CO2 в повітря.

У автобусах встановлена кабельна мережа і зроблена підготовка для системи валідації оплати проїзду. Також є інформаційна система (в тому числі із зовнішнім динаміком) та встановлена система відеореєстрації (ззовні тп всередині).

Довжина автобусів – 12 метрів. Кузов стійкий до корозії.

Як зазначають в міській раді, двигун в транспорті тихий, тому не завдаватиме незручностей пасажирам. Незалежна підвіска на передніх колесах забезпечує плавний та безпечний рух. Виробник передбачає в комплектації кондиціонер салону і кабіни водія з цифровим контролером. Є комплект датчика заднього паркування, протитуманні фари. Також ці машини мають сучасну зону водія, у салоні – антивандальні сидіння.

Також депутати підтримали рішення про реалізацію проекту по закупівлі муніципальних електроавтобусів. В міській раді повідомляють – реалізація підготовленого проєкту «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Вінницької міської територіальної громади» дозволить в рамках співфінансування 70% (кошти держбюджету) і 30% (кошти бюджету громади) отримати 10 сучасних електробусів «Соларіс» (виробництва Польщі) великої місткості з терміном експлуатації 20 років. А також 3 станції швидкої зарядки пантографного типу і 5 станцій повільної зарядки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що для Вінниці куплять 10 нових автобусів, готують документи на оформлення лізингу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне