10 берез. 2020 10:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

41

0

У Вінниці для військових проведуть курс підприємництва – навчать, як започаткувати власний бізнес

У Вінниці для військових проведуть курс підприємництва – навчать, як започаткувати власний бізнес

Військових навчать, як започаткувати власний бізнес


У Вінниці для військових проведуть курс підприємництва – навчать, як започаткувати власний бізнес

У Вінниці розпочався набір слухачів на безкоштовні курси з перепідготовки та соціальної адаптації «Підприємництво та інформаційні технології в бізнесі». Учасників бойових дій, військовослужбовців силових структур запрошують пройти з «підприємництва», де навчатимуть, як започаткувати свій бізнес.

Про це пише АрміяInform.

Навчання починається 17 березня і триватиме три місяці на базі Вінницького національного технічного університету.

«Проект був започаткований за ініціативи Міністерства закордонних справ Норвегії та Університету NORD за участю українських партнерів у 2003 році й передбачав професійну перепідготовку звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин. Із 2015 року розпочався новий етап розвитку, пріоритетом якого стала психологічна та соціальна адаптація учасників бойових дій. За цей час ми вже випустили 8 груп, усього 268 осіб. Сьогодні наша головна мета показати ветеранам, що відкрити власний бізнес – це реально, і непотрібно боятись робити перші кроки. Ми навчаємо працювати з мінімальними інвестиціями», – розповів Юрій Бурєнніков, директор Центру «Україна-Норвегія», викладач з менеджменту та маркетингу ВНТУ.

Одна третина навчального часу передбачає викладання лекційного матеріалу з таких дисциплін, як організація підприємницької діяльності, бізнес-планування, менеджмент та маркетинг, інтернет-технології в бізнесі, ораторське мистецтво. 2/3 – це практичні заняття. Працюють у проекті й два психологи: один надає індивідуальні консультації, інший розповідає в групі про основи психології. Окрім цього, шість годин на тиждень слухачі курсів вивчають англійську мову. Для тих, хто не має змоги відвідати всі заняття, викладачі створили сторінку в Інтернеті, де викладають завдання. Можливий і такий варіант, коли викладач онлайн пояснює пропущену тему. Також на заняття запрошують керівників компаній, які мають можливість запропонувати роботу або розповідають про реалії підприємницької діяльності.

Після завершення навчання випускники отримують свідоцтво про професійну перепідготовку та спільний сертифікат Університету NORD й українського вишу.

Зареєструватися на курси можна за телефоном: 097 531-43-68, 067 743-19-87.

Вінниця.info