18 верес. 2020 10:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

202

0

У Вінниці добудували сцену з амфітеатром на Волошковій біля озера

У Вінниці добудували сцену з амфітеатром на Волошковій біля озера

Цей проект здійснили в рамках минулорічного конкурсу «Бюджет громадських ініціатив».


У Вінниці добудували сцену з амфітеатром на Волошковій біля озера

У Вінниці завершили облаштування сцени з амфітеатром на березі озера, що по вулиці Волошковій в районі Олійножирового комбінату. Цей проект здійснили в рамках минулорічного конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» (БГІ). Вартість його оцінили в 869 тисяч гривень. Загалом від 2016 року в місті реалізували вже 49 ініціатив вінничан, які стали переможцями конкурсу БГІ.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, проекти вінничан втілили у різних куточках міста. Серед них: спортивні та ігрові майданчики, зони відпочинку, оновлені харчоблоки у школах, підвищений пішохідний перехід, встановлення світлофору тощо.

Як зазначають в міськраді, «Бюджет громадських ініціатив» – це передусім інструмент, який дозволяє долучитися до покращення міста кожному громадянину.

Зокрема, вінничани, які живуть у районі Олійножирового комбінату, активно долучаються до конкурсу БГІ. Минулого року тут облаштували дитячий майданчик з гірками. Тепер це місце стало улюбленим для місцевої малечі. Також тут укріпили схил та покрили його штучною травою, поставили лавочки. Під час конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» вінничани проголосували за те, щоб біля озера облаштувати сцену та глядацьку зону – амфітеатр. Тут можна буде організовувати концерти, проводити свята, цікаве дозвілля для людей різного віку тощо. Проект вже реалізували.

Серед історій успішних проектів БГІ є чимало ідей, пов’язаних зі спортом та здоровим способом життя. Наприклад, створення сучасного і якісного волейбольного майданчику для тренувань та проведення змагань професійних команд, який з’явився цього року на території Центрального міського стадіону. Сучасне міні-футбольне поле облаштували на подвір’ї школи №32, побудували багатофункціональне ігрове поле й біля школи №12. На площі Шкільній побудували майданчик для вуличної гімнастики StreatWorkOut. Новий комплексний спортивний майданчик зробили на Тяжилові поруч з Родинним озером.

Також вінничани віддавали свої голоси за створення зон відпочинку у місті. У минулому році на Можайці був зроблений такий благоустрій – тут облаштували фонтан, зробили доріжки, встановили лавочки, нові світильники, що працюють на сонячних батареях.

Вінничани пропонували чимало ініціатив щодо підвищення безпеки на дорогах міста. По вулиці Гоголя неподалік школи №4 облаштували підвищений пішохідний перехід разом із благоустроєм прилеглої території. На перехресті Немирівського шосе та вул. Учительської встановили світлофорний об’єкт, де до цього був нерегульований пішохідний перехід.

Нагадаємо, на День міста біля нової сцени з амфітеатром вже планували провести святкові заходи, які згодом скасували через епідемію коронавірусу.

Згодом також опублікували перелік проектів, за які вінничани зможуть проголосувати в рамках цьогорічного конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Голосування триватиме з 1 до 15 жовтня.

Раніше ми підготували фоторепортаж з пішохідного фонтану в районі «Масложиру», який також був проектом-переможцем «Бюджету громадських ініціатив».

Там нещодавно розпочалися роботи з благоустрою зони відпочинку, які також здійснюють за результатами голосувань на конкурсі БГІ.

Вінниця.info, фото – з сайту міськради