2 листоп. 2020 10:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

130

0

У Вінниці дослідили велосипедний рух. На осінь кількість велосипедистів зменшилась

У Вінниці дослідили велосипедний рух. На осінь кількість велосипедистів зменшилась

Загалом, восени велосипедистів поменшало на 34%


У Вінниці дослідили велосипедний рух. На осінь кількість велосипедистів зменшилась

В жовтні Вінницька міська рада спільно з ГО «Вінниця Мобільна» вдруге провели підрахунок велосипедистів у місті. Восени велосипедистів поменшало на 34%. Також повідомляють, що кількість жінок, які користуються велосипедами, зменшилася з 15% до 10%. Окрім того, в будні дні різними видами мобільного транспорту користуються більше, аніж у вихідні.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Як зазначають в повідомленні, дослідження здійснюють, щоб розуміти ключові точки для формування основних маршрутів велосипедистів і бачити, наскільки вони завантажені. Підрахунок проводили два дні вранці та ввечері. Рахували велосипедистів за допомогою волонтерів та камер Ситуаційного центру.

«Звичайно порівнювати літній і осінній підрахунки немає сенсу, адже зрозуміло, що погодні умови вносять суттєві зміни в активність велосипедного руху в місті. Тож маємо зменшення загальної кількості велосипедистів на 34%, ну і зменшення жінок з 15% до 10%. Жіноча половина населення полюбляє більш теплі та комфортні умови», – каже головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Андрій Сорокін.

На перехресті вулиць Магістратська та Хмельницького шосе зафіксували найбільшу щільність трафіку, як і за попередньому підрахунку. Варто відзначити, що у місті зростає й кількість вінничан, які користуються електросамокатами, моноколесами та іншими видами мобільного транспорту.

«Найбільша кількість такого транспорту припадає на будній день – 5,8%. Тоді як у вихідний – лише 1,5%. Користувачі віддають перевагу саме поїздкам у справах, аніж у рекреаційних цілях. Ми плануємо проводити подібне дослідження тричі на рік, щоб адекватно оцінити вплив сезонних факторів на статистику користування велосипедами і яким чином ці показники можна збільшити», – додав Андрій Сорокін.

У Вінниці дослідили велосипедний рух. На осінь кількість велосипедистів зменшилась

У Вінниці дослідили велосипедний рух. На осінь кількість велосипедистів зменшилась - фото 2

У Вінниці дослідили велосипедний рух. На осінь кількість велосипедистів зменшилась - фото 3

Нагадаємо, в серпні у Вінниці оприлюднили ТОП-5 веломаршрутів, якими користуються місцеві велосипедисти.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – власне та з сайту міськради