28 січ. 2020 14:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

121

0

У Вінниці інспекторам з паркування дали право забирати автомобілі порушників

У Вінниці інспекторам з паркування дали право забирати автомобілі порушників

Патрульну поліцію до евакуації авто не долучатимуть


У Вінниці інспекторам з паркування дали право забирати автомобілі порушників


Виконком Вінницької міської ради 23 січня прийняв рішення, яким інспекторам з паркування надається право фіксувати на фото і відео порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів, складати адміністративні протоколи та евакуйовувати авто порушників. Тобто, патрульну поліцію не викликатимуть для тимчасового затримання транспортних засобів.

«1. Наділити посадових осіб відділу паркування Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради повноваженнями на здійснення функцій інспекторів з паркування.

2. Уповноважити осіб, зазначених в п. 1 даного рішення, здійснювати у випадках, визначених законом, розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою і шостою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах відповідного населеного пункту, зафіксоване у режимі фотозйомки (відеозапису), частинами першою, другою і восьмою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, накладати адміністративні стягнення та проводити тимчасове затримання транспортних засобів.

3. Визнати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету міської ради від 18.07.2019 р. №1822 «Про надання повноважень посадовим особам відділу паркування», - зазначено в документі.

Нагадаємо, за місяць рейдової перевірки інспектори з паркування виявили 13 572 порушень правил зупинки та стоянки транспортних засобів.

Для евакуації транспортних засобів, які припарковані з порушенням і перешкоджають іншим учасникам дорожнього руху, комунальне підприємство міської ради, купує евакуатор за 3 мільйони 411 тисяч гривень.

Раніше редакція Вінниця.info описувала, про функції відділу та як штрафуватимуть порушників.

Вiнниця.info