22 черв. 2020 09:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

89

0

У Вінниці інспектори водного патруля склали вже понад 30 адмінпротоколів на порушників

У Вінниці інспектори водного патруля склали вже понад 30 адмінпротоколів на порушників

Патрулювання розпочали 13-го червня


У Вінниці інспектори водного патруля склали вже понад 30 адмінпротоколів на порушників

З 13 червня у Вінниці співробітники Муніципальної варти спільно інспекторами патрульної поліції та представниками управління морського річкового транспорту України у Вінницькій області розпочали патрулювання акваторії Південного Бугу. З початку сезону за результатами щоденних рейдів складено 28 протоколів стосовно неналежного облаштування вигрібних ям на прибережно-захисних смугах струмків та річки Південний Буг, а також 3 адмінпротокола – стосовно відсутності посвідчення на право користування плавзасобами та відсутність рятувальних засобів.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Річковий муніципальний патруль на Південному Бузі функціонує в межах міста з літа 2019-го року. Тоді для його функціонування закупили спеціальний катер.

«Думаю, що вінничани, які спостерігають за цим процесом, можуть констатувати, що помітно зменшилася кількість правопорушень щодо поводження на воді. Я думаю, що це знову ж таки дасть перспективи для покращення екологічної ситуації по річці Південний Буг, і по тому, як люди себе поводять на воді», – вважає міський голова Сергій Моргунов.

Про порушення на воді муніципальному патрулю повідомляють і працівники Ситуаційного центру. Це робиться у тому випадку, якщо камери зафіксували плавзасоби на річці зі специфічною поведінкою.

Минулого року журналіст Вінниця.info був присутній на черговому рейді разом правоохоронцями. Як проводять рейд на річці – можна прочитати тут.

Нагадаємо, минулого року у Вінниці на Південний Буг вперше спустили патрульний катер. До цього часу він працював у тестовому режимі.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької міської ради