13 трав. 2020 14:03

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

644

0

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото

Почали штрафувати водіїв-порушників


У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото


12 травня у Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв-порушників. Період інформаційно-роз’яснювальної роботи в інспекторів завершився, тепер водії отримують «листи щастя» про накладення штрафу від 255 гривень до 510 гривень за неправильне паркування.

Шість інспекторів почали інформаційно-роз’яснювальну роботу ще на початку грудня минулого року. І вже за перший місяць роботи було виявлено 13 тисяч правопорушень. Вони виявляли порушення правил дорожнього руху щодо питань стоянки, паркування та зупинки, спілкувалися із водієм та пропонували йому забрати машину. У разі відсутності водія інспектор з паркування залишав на лобовому склі інформаційну листівку, де вказано, що водій порушив правила ПДР. За словами інспекторів, водії не реагували на листівки. Відтепер, коли їм доведеться сплачувати штрафи, ситуація з неправильним паркуванням у центрі міста може змінитися.

«Штрафувати ми почали відучора. До цього 4 місяці роздавали водіям інформаційні листівки. Попереджали, що невдовзі уже будемо штрафувати. Спочатку на листівки люди не реагували, зараз все по-іншому. Буває, підходять до нас водії і запитують, як і де сплатити штраф. За вчорашній день ми виявили достатньо порушень паркування, просто десятки», – розповів Вінниця.info інспектор з паркування Едуард Росинський.

Інспекторам придбали планшети і лазерні далекоміри. Також на грудях знаходяться боді-камери, з яких фіксують керівництво фіксує дії інспектора.

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 2

Відтепер за допомогою планшетів вони опрацьовують порушення: фотографують авто, після чого на планшеті автоматично визначається геолокація автомобіля, де було зафіксовано порушення паркування. А за допомогою спеціального безконтактного приладу, інспектори визначають дистанцію, до прикладу, за скільки метрів авто припарковане від пішохідного переходу. А вже після фіксації порушення, виноситься повідомлення водієві про штраф, яке прикріплюють до лобового скла на авто. Додатково на адресу власника автомобіля висилають постанову про правопорушення.

Штраф за неправильне паркування складає від 255 гривень до 510 гривень. Якщо водій протягом 10 банківських днів здійснить оплату, то сума штрафу на 50% буде меншою. А у разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили постановою така постанова підлягає примусовому виконанню.

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 3

Зокрема, 13 травня під час чергового рейду, до інспекторів часто підходили водії, яким уже виписали штраф, щоб запитати, де і як сплатити. Також цікавляться щодо місць для паркувань та розповідають, що у місті мало місць для паркувань.

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 4

Однак раніше у міській раді повідомляли, що у Вінниці нараховується 7,5 тисяч паркомісць, більшість з яких – безкоштовні. Щоб переглянути їх – створили онлайн-мапу.

Раніше також повідомляли, що міська рада планує купити евакуатор.

Найчастіші причини евакуації авто:

  • Зупинка або стоянка в заборонених Правилами дорожнього руху місцях для стоянки;
  • Зупинка або стоянка на смузі для громадського транспорту;
  • Зупинка або стоянка, яка унеможливлює рух інших машин або ускладнює рух пішоходам.

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 5

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 6

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 7

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 8

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 9

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 10

У Вінниці інспектори з паркування почали штрафувати водіїв. Фото - фото 11

Вінниця.info