12 верес. 2022 12:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

78

0

У Вінниці хлопець з Тернопільщини організував схему поїздок за кордон чоловіків, які приганяли машини

У Вінниці хлопець з Тернопільщини організував схему поїздок за кордон чоловіків, які приганяли машини

Метою поїздки чоловіків за кордон було пільгове розмитнення автівок

У Вінниці хлопець з Тернопільщини організував схему поїздок за кордон чоловіків, які приганяли машини

Поліцейські Вінниччини ліквідували канал незаконного перетину державного кордону України чоловіками призовного віку: організатору схеми - 26-річному чоловіку повідомлено про підозру.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

За даними слідства, до організації каналу незаконного переправлення чоловіків через кордон причетний тернополянин, котрий проживав та працював у Вінниці на посаді діловода одного із вінницьких товариств, яке має ліцензію на здійснення міжнародних вантажних перевезень.

Зловмисник маючи доступ до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки «Шлях» у період з 24 лютого по 3 червня вніс до бази неправдиві відомості про 17 чоловіків, які не перебували у трудових відносинах із ТОВ, для надання їм статусу другого водія у здійсненні трансферу через державний кордон, що дозволяло бажаючим покинути територію України. Метою поїздки чоловіків за кордон було пільгове розмитнення автівок.

Таким чином підозрюваний сприяв у безперешкодному перетині кордону через офіційні пункти пропуску 17 чоловікам, які в свою чергу неодноразово скористались такою можливістю та повертались на територію України за кермом легкових та/або вантажних автомобілів марок LEXUS, BMW, AUDI, VOLKSWAGEN, HYUNDAI, FORD, MITSUBISHI, KIA, MAN, DAF, IVECO та MERCEDES-BENZ.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото поліції