26 груд. 2019 13:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

125

0

У Вінниці хлопці катували студента місцевого коледжу

У Вінниці хлопці катували студента місцевого коледжу

23 грудня у Вінниці двоє юнаків катували та знущалися з 18-річного студента одного з місцевих коледжів.


У Вінниці хлопці катували студента місцевого коледжу

23 грудня у Вінниці двоє юнаків катували та знущалися з 18-річного студента одного з місцевих коледжів.

«У вечірній час доби, поблизу гуртожитку одного із коледжів м. Вінниці, на ґрунті помсти, вчиняли над студентом навчального закладу дії, що не відповідають загальноприйнятим нормам моралі, принижували його людську гідність.

Крім того, нападники вимагали у хлопця грошові кошти. Залякавши його розправою у разі, якщо він комусь розповість про це,відпустили», - повідомляє прес-служба прокуратури Вінниччини.

Наступного дня двох юнаків, 16-ти та 19-ти років, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

За погодженням із процесуальним керівником, одному із затриманих уже вручено письмове повідомлення про підозру. Іншому таке повідомлення готується.

Проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення. Вивчаються причини та умови, що призвели до вчинення таких жорстоких дій.

Ці особи уже попадали у поле зору правоохоронців. Вінницькою місцевою прокуратурою у жовтні цього року скеровано до суду обвинувальний акт за вчинення ними відкритого викрадення чужого майна – грабежу. Справа перебуваєте на розгляді суду.

Разом з тим, поліція Вінниччини повідомляє, що слідчо-оперативною групою встановлено, що напередодні у них виник конфлікт і зловмисники викликали хлопця на розмову у вечірній час на вулицю, щоб поквитатися. Потерпілий боявся повідомити в поліцію, однак наступного дня погіршився його стан здоров’я і довелося викликати швидку медичну допомогу. Медики повідомили про це поліцію.

Довідково: санкція ч.2. ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) передбачає покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 19 грудня в Іллінцях жорстоко побили неповнолітнього, він у важкому стані.

Вінниця.info