1 жовт. 2019 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

123

0

У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі

У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі

У Вінниці, в приміщенні Будинку офіцерів, відбулись урочисті проводи до війська майбутніх захисників України.


У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі

У Вінниці, в приміщенні Будинку офіцерів, відбулись урочисті проводи до війська майбутніх захисників України. 125 вінничан цієї осені поповнять лави Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту. Разом із ними прийшли батьки, дружини й кохані дівчата, а ще – кілька сотень старшокласників та студентів вінницьких шкіл, ліцеїв, гімназій, училищ, коледжів, технікумів та вишів.

Про це повідомляє вісник Міноборони «Крила України».

«Це – запланований захід військово-патріотичного виховання допризовної молоді, який у нас уже став традиційним, – пояснює заступник Вінницького міського військового комісара – начальник відділення комплектування Вінницького ОМВК підполковник Ігор Ліщук. – Сьогодні крім допризовників тут знаходяться юнаки 1992-1999 років народження – патріотично налаштовані хлопці, які самі бажають служити, які не ховалися від повісток і йдуть до війська свідомо».

Як повідомили у військкоматі, перша відправка призовників на обласний збірний пункт відбудеться вже 8 жовтня. Крайня запланована на 30 грудня – це буде фінал призовної кампанії «Осінь-2019». Також відповідальний за призов офіцер розповів, що близько половини нинішніх новобранців на момент отримання повісток уже були працевлаштовані. Тож на час строкової служби за ними зберігатиметься робоче місце й вони отримуватимуть середню заробітну платню.

В одному з перших рядів глядацької зали – 20-річний новобранець у піксельному однострої під цивільною курткою та військових «таланах». Це – Женя Рабуха, один із тих, хто дійсно свідомо йде до війська. Іде служити за прикладом батька, Володимира.

«Це – батькова форма, – зізнається він. – Тато служив і до війни, і три роки воював у складі одного з розвідувальних батальйонів, мав бойові травми й тепер не служить, адже вже обмежено придатний до військової служби…»

Женя мріє потрапити служити до окремого полку Президента України. Щоправда, хвилюється: чи не стануть на заваді татуювання. За два-три місяці строкової служби сподівається укласти контракт і стати професійним військовим. І таких серед цьогорічних призовників – чимало.

У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі

«Тут зібралися найбільш вмотивовані молоді люди Вінниці, – зауважує, звертаючись до присутніх Вінницький міський військовий комісар полковник Олександр Данилюк. – І найголовніше, у чому я хочу запевнити їхніх батьків, це те, що жоден із них не служитиме у районі проведення операції Об’єднаних сил. Усі вони потраплять до частин забезпечення життєдіяльності Збройних Сил та інших військових формувань України».

У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі - фото 2

У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі - фото 3

У Вінниці хлопців урочисто провели до армії. 20-річний Женя прийшов у батьковій формі - фото 4

Вiнниця.info, фото - Крила України