10 берез. 2023 14:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Здоров‎’‎я
0

278

0

У Вінниці лікарі провели 10 операцій військовому щоб врятувати руку

У Вінниці лікарі провели 10 операцій військовому щоб врятувати руку

Функціональність кінцівки відновилась майже повністю, сьогодні реабілітація ще продовжується


У Вінниці лікарі провели 10 операцій військовому щоб врятувати руку

Лікар-хірург Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова Ілля Гуменчук розповів історію про свого пацієнта – військового, якому провели 10 операцій щоб врятувати руку. Функціональність кінцівки відновилась майже повністю.

На сторінці департаменту охорони здоров’я Вінницької ОВА пишуть, що пацієнт - 39-річний Володимир з Львівської області, до війни працював будівельником.

В березні 2022 року добровільно став на захист нашої країни. А уже в квітні отримав важке поранення органів черевної порожнини, масивні опіки тулуба, грудної клітки, обох ніг, складний перелом кісток правої верхньої кінцівки зі значним дефектом м‘яких тканин з «перебитими» судинами і нервами.

Коли Володимир побачив свій знімок запитав, - «Що за «чумацький шлях?». Він просив лікарів зберегти руку, аби знову повернутися до звичного життя. Адже вдома на нього чекає дружина та двоє дітей.

Лікарям на той час збереження кінцівки здавалося неможливим. Розпочався тривалий процес лікування до якого долучилася команда лікарів: судинні хірурги, травматологи, медсестри.

Провели понад 10 складних операцій.

«Після кожної операції з‘являлась надія, що врятуємо руку і ми це зробили. Після тривалої, складної реабілітації, Володя виписується! Функціональність кінцівки відновилась майже повністю, сьогодні реабілітація ще продовжується. Я впевнений, що все буде як раніше.

Після Перемоги ми з Володею обов'язково зустрінемося у Львові й підемо на каву.

Слава нашим захисникам! Слава Україні!», - відзначив Ілля Гуменчук.

У Вінниці лікарі провели 10 операцій військовому щоб врятувати руку

Нагадаємо, у Дніпрі лікарі врятували військового з Вінниччини, який отримав поранення в серце. Також Вінниця.info писала історію дивовижного порятунку бійця із Вінниччини, у якого хірург видалив з тіла нерозірвану гранату.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info