17 лип. 2020 12:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

100

0

У Вінниці людину, яка вивантажила сміття біля колишнього кінотеатру «Росія», розшукуватимуть за допомогою камер спостереження

У Вінниці людину, яка вивантажила сміття біля колишнього кінотеатру «Росія», розшукуватимуть за допомогою камер спостереження

Відповідне доручення дав міський голова Вінниці Сергій Моргунов


У Вінниці людину, яка вивантажила сміття біля колишнього кінотеатру «Росія», розшукуватимуть за допомогою камер спостереження

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов дав доручення розшукати за допомогою камер спостереження людину, яка вивантажила будівельне сміття біля колишнього кінотеатру «Росія». Орендаря ж території вже притягнули до відповідальності.

Про це мер повідомив під час брифінгу 17-го липня.

Очільник Вінниці також прокоментував петицію щодо наведення порядку на території кінотеатру.

«Якщо говорити про колишній кінотеатр «Росія», то це цілісний майновий комплекс, який знаходиться в оренді. Я дійсно підтримую цю петицію. Вона справедлива в тій частині, що будь-де в місті повинен бути порядок, не говорячи вже про центральну частину міста. І нас точно не влаштовує така ситуація. Тому що там відбулося як: хтось взяв і вивіз сміття цілою машиною будівельне сміття. Це неприпустимо в цілому для Вінниці, і було мною дане доручення камерами Муніципальною вартою вирахувати, хто це зробив, і притягнути його до відповідальності. Разом з тим, територію на сьогоднішній день вже прибрали. І, однозначно, відповідальність паралельно лежить і на орендарі, який повинен слідкувати за порядком на цій території. Ми це контролюємо, і Муніципальна варта притягнула до відповідальності безпосередньо орендаря.

Якщо говорити про майбутні плани щодо цього об’єкту. Об’єкт достатньо складний, і зрозуміло, що за рахунок місцевих коштів чи міського бюджету зробити його реновацію достатньо складно і дороговартісно. Це, фактично, інвестиційний проект, де повинні обов’язково бути, на мою думку, вимоги міста Вінниці або територіальної громади щодо наявності там культурного якогось центру або простору, громадського простору для того, щоб там можна було проводити загальноміські заходи, в тому числі. Якісь виставки, якісь семінари і так далі. Ми будемо розглядати це питання в комплексі, пропонуючи інвесторам безпосередньо цю територію з урахуванням вимог територіальної громади міста Вінниці. Тим паче, що ця норма у нас записана у концепції інтегрованого розвитку міста Вінниці, і ми її будемо формулювати або створювати при написанні стратегії «Вінниця 3.0», – розповів міський голова.


Нагадаємо, 15-го липня мешканка Вінниці зареєструвала петицію до міської ради стосовно колишнього кінотеатру «Росія», будівля якого знаходиться в центрі міста і поступово занепадає. Біля будівлі вона періодично прибирає купи сміття, які там постійно збираються, але будівельне сміття – скло та цеглу – вона сама прибрати не в змозі, через що і звернулася до міськради.

Раніше повідомили, що в Ситуаційному центрі Вінниці тестують технологію розпізнавання людей за статтю, зростом та одягом, щоб поліція могла швидше знайти підозрюваних і розшукати зниклих осіб.

Вінниця.info, фото – ілюстративне, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова