31 берез. 2020 13:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

173

0

У Вінниці медики розробили власний протокол лікування хворих на коронавірус

У Вінниці медики розробили власний протокол лікування хворих на коронавірус

Це медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів.


У Вінниці медики розробили власний протокол лікування хворих на коронавірус

Медики Вінницької області першими в країні розробили власний протокол лікування хворих на коронавірус. Його затвердили у Міністерстві охорони здоров’я. Це медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів. Пацієнтам даватимуть групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу, оскільки в склад генома вірусу Covid-19 входить частина генома вірусу імуннодефіциту людини.

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації.

Лікарка-інфекціоністка Лариса Мороз розповіла, що сьогодні у світі немає єдиного протоколу лікування хворих на коронавірус, тому кожна країна має свій протокол. Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій – заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді.

Протокол створила кафедра інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету, він офіційно затверджений на рівні Міністерства охорони здоров‘я.

Нагадаємо, що станом на 10 годину ранку 31-го березня у Вінницькій області зафіксовано 36 випадків захворювання на коронавірус.

Вінниччина отримала чергову партію предметів для забезпечення медичного персоналу.

У Вінницькій області визначили 10 лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Вінниця.info