13 верес. 2019 11:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

83

0

У Вінниці можуть зупинити подачу води до будинків. Водоканал зробив заяву

У Вінниці можуть зупинити подачу води до будинків. Водоканал зробив заяву

У Вінниці можуть призупинити подачу води до будинків містян. «Вінницяоблводоканал» повідомляє, що причиною заборгованість підприємства перед енергетиками, що сягає 4 мільйонів гривень.


У Вінниці можуть зупинити подачу води до будинків. Водоканал зробив заяву

У Вінниці можуть призупинити подачу води до будинків містян. «Вінницяоблводоканал» повідомляє, що причиною заборгованість підприємства перед енергетиками, яка сягає 4 мільйонів гривень.

«Дійсно, енергетики почали відключення ряду об’єктів «Вінницяоблводоканал» від електроенергії. Основна причина – поточний борг за серпень «Вінницяоблводоканалу» перед енергетиками у 4 млн. гривень. Енергетики вимагають погасити борг та проплатити аванс за вересень. Борг утворився внаслідок того, що з 1 липня стартувала нова модель ринку електроенергії відповідно до норм закону «Про ринок електричної енергії», ухваленого у 2017 році. Тарифи на електроенергію суттєво зросли, а ось тарифи на водопостачання та водовідведення фактично залишилися без змін.

У структурі тарифу на водопостачання та водовідведення значну частину складає саме вартість електроенергії. Це і спричинило зростання боргу. КП «Вінницяоблводоканал» неодноразово просило про фінансову допомогу керівництво міста, оскільки без фінансової допомоги погасити борги неможливо. А «Вінницяоблводоканал» на 90% обслуговує саме Вінницю. Сподіваємося,що фінансову допомогу все ж буде надано. Поки «Вінницяоблводоканал» самотужки виходить з ситуації. Робимо все можливе і неможливе, щоб місто Вінниця не залишилось без води», - йдеться в офіційній заяві «Вінницяоблводоканалу».

вінницяводоканал

Вiнниця.info