13 серп. 2020 13:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

104

0

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові

Голова умова фінансування – грамотний бізнес-план та створення робочих місць


У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові

У Вінниці колишнім учасникам АТО виділили гроші на розвиток бізнесу – 400 тисяч гривень. Цю суму розподілили між чотирма бізнес-проектами військовослужбовців. Головна умова фінансування – грамотний бізнес-план та створення робочих місць. Військові ж започатковують свою справу у різних сферах: хтось пече пончики чи робить медові пасти, хтось – відкриває кімнати антистресу.

Наприклад, військовослужбовець Михайло Жилін займається випічкою – готує пончики. Після написання бізнес-плану він отримав на розвиток бізнесу 150 тисяч гривень. Тепер чоловік мріє про власне кафе.

Коли почалась війна, його родина із Донецька переїхала до Вінниці. Тоді Михайло повернувся захищати своє місто, але у 2015-му отримав важке поранення у Верхньоторецькому. Потім викладав у Донецькому університеті та зрештою зайнявся улюбленою справою – почав пекти пончики.

«Тісто традиційне, це ще мабуть з Трипільської цивілізації було», – каже Михайло Жилін, замішуючи муку, дріжджі, сіль, цукор та воду в тістомісильній машині. Потім змащує спеціальну форму і смажить смачні пончики.

За кілька хвилин його кухня наповнюється неймовірним ароматом. Останній штрих – прикрашання пончиків полуничним джемом та шоколадом.

Розповідаючи про свої подальші плани щодо розвитку кафе та бізнесу загалом, чоловік посилається на тренди, розповсюджені сьогодні в країнах Заходу.

«Щось на кшталт от популярного зараз в Канаді, Сполучених Штатах – це пончикові театри. Тобто, люди приходять і вони дивляться, як воно все на їхніх очах відбувається», – каже Михайло Жилін.

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 2

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 3

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 4

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 5

Працювати на себе після війни почав і Сергій Бондаренко. Він робить медові пасти.

От і тепер чоловік бере малину, подрібнює її та заливає медом, після чого – переливає у баночку. Каже, що таким чином зберігаються всі корисні властивості і меду, і малини.

Минулого року чоловік купив два вулики, став підприємцем і запатентував свої медові вироби. Тепер має дві пасіки. На розвиток бізнес-проекту Сергію дали 100 тисяч гривень.

«Купили медогонку, стіл для розкопування сот, специфічний стіл, гарний. Взяли шафу для сушки ягід», – розповідає чоловік про те, на що потратив фінансування.

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 6

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 7

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 8

У Вінниці на бізнес-проекти колишніх учасників АТО виділили 400 тисяч гривень. Які справи започатковують військові - фото 9

Загалом, 400 тисяч гривень між собою розділили чотири бізнес-проекти колишніх АТОвців.

Ці солдати допомагатимуть розвиватись і своїм побратимам. Щомісяця відсоток від заробітку відраховуватимуть до благодійного фонду, і вже той надаватиме кошти охочим відкрити свою справу.

«Це від 60-ти тисяч гривень до 150-ти. Щоб у них там були СММ-ники, свої бухгалтера для тих, хто зможе їх ще супроводжувати», – розповідає Олена Данилова, представниця благодійного фонду, який допомагає колишнім учасникам АТО/ООС відкрити власну справу після участі у війні.

Нагадаємо, нещодавно визначили переможців конкурсу «Благодійна Вінниччина». Церемонія нагородження головних благодійників регіону відбудеться 14-го серпня.

Раніше ми писали, як волонтерка та АТОвець врятували 7 цуценят, які в смолі лежали під палючим сонцем.

Вінниця.info