21 квіт. 2019 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

92

0

У Вінниці на дільниці п’яний чоловік порвав бюлетень

У Вінниці на дільниці п’яний чоловік порвав бюлетень

21 квітня станом на 14 годину до поліції надійшло 22 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.


У Вінниці на дільниці п’яний чоловік порвав бюлетень

21 квітня станом на 14 годину до поліції надійшло 22 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

«Крім цього, до Вінницького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з дільниць на вул. Л. Ратушної нетверезий чоловік після отримання виборчого бюлетеня порвав його.

Серед повідомлень, які надійшли до поліції - 2 щодо незаконної агітації, 2 – видача бюлетеня без паспорта, 1- невчасне прибуття членів ДВК, 3 - фотографування бюлетеня, 2 - неналежна робота ДВК, 2 – відсутність у списках виборців, 3 – групове голосування за «відкріпними талонами», 1 -голосування іншою особою, 5 - інші події.

Крім цього, до Вінницького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на одній з дільниць на вул. Л. Ратушної нетверезий чоловік після отримання виборчого бюлетеня порвав його», - повідомляє відділ комунікації ГУ НП Вінниччини.

За усіма повідомленнями проводяться перевірки.

Разом з тим Громадянська мережа ОПОРА інформує, що у Вінницькій області зафіксовано випадки видачі бюлетенів за пенсійним посвідченням.

Так, на ДВК №050893, що у смт Піщанка, та на ДВК №050727, що у селі Вищеольчедаїв Мурованокуриловецького району, виборцям видали бюлетені за пенсійним посвідченням без пред’явлення паспорта громадянина України. В обох випадках після зауваження спостерігачів ОПОРИ, голови комісій зробили оголошення про те, аби члени комісій не допускали таких ситуацій.

Випадок із видачею бюлетеня за пенсійним посвідченням зафіксовано також на ДВК №050650, що у селі Підлісне Літинського району. Крім того, на ДВК №050215, що у селі Губник Гайсинського району, виборець намагався проголосувати за посвідченням депутата районної ради, проте члени комісії не видали йому бюлетень.

Нагадаємо, що 21 квітня усі виборчі дільниці Вінниччини та прилегла до них територія перед початком голосування обстежені вибухотехніками на предмет виявлення вибухових та небезпечних предметів . На території області працює 8 окружних та 1650 дільничних виборчих комісій. Одна відкрилася із запізненням.

ОПОРА зафіксувала, що людям похилого віку видають бюлетені без паспортів.

Голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Комітету виборців України В’ячеслав Телень зауважив, зафіксували два випадки, коли два виборці, прийшовши на дільницю, помітили, за них вже хтось проголосував.

Ми запитали вінничан, чого вони очікують від новообраного Президента.

Вінниця.info