5 груд. 2021 15:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

182

0

У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки

У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки

Захід проходитиме, як онлайн, так і офлайн форматі


У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки

Святкування Всесвітнього Дня Української Хустки відбудеться 7 грудня в місті Вінниця з 14:00 до 16:00 години в обласному молодіжному центрі «Квадрат». Захід проходитиме, як онлайн, так і офлайн форматі.

Про це повідомили представники організатора заходу – Людмили Станіславенко.

Цьогоріч, аби стати учасником користувачки соціальних мереж публікують фото з особливою, родинною «хустковою історією». Окрім того, усі охочі можуть заспівати та викласти родинну пісню чи колискову в Хустині, або ж пісню з свого регіону, або країни, яка об’єднує й викликає особливі сімейні спогади.

Людмила Станіславенко розповідає, що жінки охоче діляться не лише гарними світлинами в традиційному українському вбранні, а й розповідають про те, як Хустка рятувала родини.

«Хустка є невід’ємною частиною української культурної спадщини. Споконвіку на українських землях вона була не просто обов’язковим головним убором для заміжніх жінок, а й особливим сакральним предметом, реліквією, що передавалась із покоління в покоління. Ми вже отримали історії жінок, які говорять про те, що саме завдяки Хустці їх предкам вдалось вижити під час Голодомору. Тоді українки віддавали Хустку, аби врятувати життя новонароджених, або обмінювали Хустину на відро борошна», - каже голова вищої ради міжнародного Клубу Успішних Жінок, депутатка обласної ради, Людмила Станіславенко.

У 2021 році родзинкою святкування стане онлайн майстер-клас з Хустиною. Його проводитиме відома дизайнерка, чиє вбрання носять родини шейхів - Юлія Кацьянова. Саме вона розповідатиме дівчатам з України, Ізраїлю, Казахстану, Грузії, Канади, США, Фінляндії, Литви, Польщі, ОАЄ та інших країн, як поєднувати традиційну Хустину з сучасним одягом. Завершиться дійство флеш-мобом з пов’язування Хустки за прикладом відомої дизайнерки.

Нагадаємо, вперше Всесвітній День Української Хустки відзначили у 2019 році. Тоді захід підтримали мільйони етнічних українок і жінки з 20-ти країн світу. Минулого року у святкуванні Дня української хустки участь брали участь цілими родинами. Також презентували виставку, присвячену історії української хустки.

Зверніть увагу: враховуючи епідеміологічну ситуацію захід проходитиме з дотриманням всіх карантинних вимог. Тож усі відвідувачі повинні мати сертифікат про вакцинацію або негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген (дійсний 72 години) або сертифікат про одужання.

У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки

У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки  - фото 2

У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки  - фото 3

У Вінниці «на Катерини» святкуватимуть День української хустки  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото архівні