16 верес. 2021 16:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

107

0

У Вінниці на комплектування класів Нової української школи використають 16.5 млн гривень

У Вінниці на комплектування класів Нової української школи використають 16.5 млн гривень

Крім цього, нині відбувається активний процес імунізації колективів проти COVID-19


У Вінниці на комплектування класів Нової української школи використають 16.5 млн гривень


У Вінниці до першого класу цього року пішли майже 5 тисяч дітлахів. Аби їх навчання було цікавим у початкових класах створено сучасний освітній простір за новим державним стандартом. Нині в освітніх закладах продовжують укомплектовувати Нову українську школу необхідними меблями. На ці потреби виділили 16.5 млн гривень із державного бюджету разом із співфінансуванням Вінницької міської ТГ

Про це повідомляється на сайті Вінницької міської ради.

Про готовність закладів освіти до нового навчального року розповіла 16 вересня під час засідання виконавчого комітету директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко. Зазначивши, що нині відбувається активний процес імунізації колективів проти COVID-19.

У територіальній громаді діє 59 комунальних закладів дошкільної освіти та дошкільні групи у чотирьох закладах освіти. Один садочок приватної форми власності та один садок – на засадах муніципально-приватного партнерства. Також працюють дошкільні групи у двох приватних закладах. Загалом дошкільні заклади Вінниці відвідують понад 18,5 тис. дітей.

На території вінницької громади також працює 52 заклади загальної середньої освіти: 44 – комунальні, з яких сім на приєднаних територіях, одна спеціальна школа, та сім – приватних. Також діє три заклади позашкільної освіти. У школах навчається понад 46,4 тис. учнів.

«Четвертий рік поспіль впроваджується найуспішніша освітня реформа – Нова українська школа. 1 вересня розпочали навчання 4957 першокласників. Було придбано безстрокові ліцензії на доступ до мультимедійного контенту «Країна мрій», на що з бюджету територіальної громади виділили 2,2 млн грн. У початкових класах створено сучасний освітній простір, організовано освітній процес за новим змістом та новим державним стандартом та проведено фахову перепідготовку педагогів. Наразі продовжуємо укомплектовувати НУШ необхідними меблями. Незабаром будуть оголошені тендери на закупівлю комп'ютерного обладнання та дидактичні матеріали. На зазначені цілі плануємо спрямувати 16,5 млн. грн., в тому числі коштом відповідної субвенції з державного бюджету - 8,2 млн грн, співфінансування із бюджету Вінницької міської ТГ – 3,5 млн грн, а коштом залишку освітньої субвенції додатково на серпневій сесії міськради виділено ще 4,8 млн грн на придбання комп'ютерної техніки та меблів», - розповіла директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Розвиток інклюзивної освіти залишається пріоритетним у роботі департаменту освіти та закладів освіти. Цього навчального року організовано перебування 228 дітей з особливими освітніми потребами у 29-х закладах загальної середньої та 74 дитини з особливими освітніми потребами у 24-х закладах дошкільної освіти Вінницької міської територіальної громади.

В умовах пандемії коронавірусу всі заклади освіти Вінницької міської територіальної громади розпочали роботу з дотриманням суворих санітарних та протиепідемічних вимог. Усі заклади забезпечені необхідними деззасобами та засобами захисту. А працівники продовжують активно вакцинуватися.

«Працівники закладів освіти мають бути здоровими, тому усі вони пройшли необхідний медогляд, а також наразі триває імунізація персоналу. Станом на 13 вересня провакциновано 68,1% працівників по галузі освіта: працівники дошкільної освіти – на 61,6%, загальної середньої освіти – 72,3%, позашкільної освіти - 75,7%», - додала Оксана Яценко.

«Щодо вакцинації – потрібно проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу не тільки з працівниками закладів освіти, а й з батьками. Тому що ми всі пам'ятаємо, як минулого року батьки приходили з питанням щодо повернення навчання в режим офлайн. Тому сьогодні батьки також мають свідомо підійти до питання імунізації, щоб навчально-виховний процес проходив в штатному режимі. А керівництво шкіл має продовжити активну роботу по вакцинації в колективах, аби в разі переходу в іншу карантинну зону було забезпечено нормальний навчальний процес», - зауважив секретар міської ради Павло Яблонський.

Варто відзначити, що дитячі садочки та школи громади щороку модернізують, також створюється належна спортивна база. Одним з основних пріоритетних напрямків на цей навчальний рік, як і торік, є створення безпечних умов організації освітнього процесу у всіх закладах освіти.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото ВМР