13 трав. 2020 14:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

83

0

У Вінниці на коронавірус перехворіли чотири співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3

У Вінниці на коронавірус перехворіли чотири співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3

Серед них ‒ і два молоді лікарі


У Вінниці на коронавірус перехворіли чотири співробітники Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3

COVID-19 на сьогоднішній день зачіпає всіх людей, як молодих, так і похилого віку. У великій небезпеці опинилися також лікарі. Зокрема, з початку епідемії захворіли четверо співробітників ЦПМСД міста Вінниці № 3. Серед них ‒ і два молоді лікарі, віком до 30-ти років.

Про це розповів директор Центру Сергій Бельц в ефірі радіо «Місто над Бугом» 13 травня.

«Хворіють однаково. Як і молодь, так і люди середнього та похилого віку. Наприклад, по нашому центру захворіли чотири людини. Один з них ‒ близько 65-ти років, але захворіли й двоє молодих лікарів, яким до 30-ти років, які працюють в мобільних бригадах. Причому, одна наша людина, наш сторож, яких захворів, в нього проходив коронавірус доволі легко, а молодий хлопець, лікар до 30-ти років, дуже важко хворів. Двостороння пневмонія, дуже важко в нього проходила хвороба. Так що говорити, що молодь легше переносить, не можна», ‒ повідомив чоловік.

Втім, очільник Центру зазначив, що літнім людям все ж варто обережніше ставитися до цієї хвороби, адже в них, здебільшого, присутні супутні та вікові захворювання.

«Людям похилого віку треба уникати всіх провокуючих факторів, аби не захворіти, адже в них купа супутніх захворювань. Це цукрові діабети, серцево-судинні захворювання, захворювання легень. І якщо до цього додається коронавірус, наслідки можуть бути не дуже хороші», ‒ зазначив він.

Також, враховуючи динаміку захворюваності на COVID-19 за останні дні, лікар говорить про початок другої хвилі захворюваності.

«На даний момент, я думаю, що ми вже можемо про це говорити, починається по місту Вінниці друга хвиля спалаху захворювання. Тобто, якщо подивитися динаміку за останні дні, це, певно, даються взнаки травневі свята, 9-е число, що було масове скупчення, люди виїжджали на пікніки, шашлики, знаходились десь разом, то пішов приріст хворих. І ми можемо сміливо казати, що вже почалася по місту Вінниці друга хвиля епідемії», ‒ підкреслив Сергій Бельц.


Нагадаємо, в кінці квітня біля входу до ЦПМСД №3 встановили «тунель» для дезінфекції.

Станом на ранок 13 травня на Вінниччині зафіксували 628 випадків захворювання на COVID-19, що на 48 більше, аніж минулої доби.

Вінниця.info, відео ‒ з фейсбук-сторінки радіо «Місто над Бугом»