31 берез. 2019 19:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

86

0

У Вінниці на президентські вибори додатково зареєструвалося понад 2000 виборців

У Вінниці на президентські вибори додатково зареєструвалося понад 2000 виборців

Люди також часто звертаються через те, що їх не можуть знайти в списку виборців


У Вінниці на президентські вибори додатково зареєструвалося понад 2000 виборців

На цьогорічні президентські вибори у Вінниці удвічі більше виборців, які додатково зареєструвалися. Це відбулося за рахунок переселенців, більшість яких з Донбасу.

Про це розповів на зустрічі із журналістами у «Вінницькому прес-клубі» Анатолій Синявський - начальник відділу ведення Державного реєстру виборців м. Вінниці.

«Отримали 2951 звернення про зміну місця голосування. У порівнянні з минулими виборами, ця цифра удвічі більша. За рахунок переселенців. Якщо у 2014 році було трохи більше 1400 звернень, то нині от така сума. У більшості переселенці з Донбасу», - додав Синявський.

Також люди часто звертаються до відділу через те, що їх не можуть знайти в списку виборців.

«Це через низький рівень підготовки членів ДВК», – зауважив Синявський.

Він також згадав про курйозний випадок, який трапився нині.

«Напередодні, коли суд мав приймати рішення, прийшов запит від суду про одну пару, яка до них звернулась. Просили, аби їм надали можливість проголосувати на одній з виборчих дільниць. Ми перевірили інформацію. Так, дійсно ці люди були у списках виборців. І ми їм вказали їх порядковий номер. Хоча, вони себе не знайшли. Тому, суд їм відмовив у розгляді. Потім, з тої дільниці нам приносять протокол, за яким написано, що відмовити і викреслити їх із списку виборців», - розповів Синявський про членів комісії, які не вміють читати судових рішень.

Щоб уточнити чи є особа списку виборців Вінниці, можна звернутись за телефоном: (0432) 595324.

Вінниця.info