20 берез. 2020 15:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

149

0

У Вінниці на вулиці людям будуть міряти температуру. У випадку підвищення – в лікарню

У Вінниці на вулиці людям будуть міряти температуру. У випадку підвищення – в лікарню

Місцева влада пропонує міряти вінничанам температуру і у випадку підвищення більше 37 – відправляти в лікарню, через виклик «103»


У Вінниці на вулиці людям будуть міряти температуру. У випадку підвищення – в лікарню

У Вінниці багато людей під час карантину «гуляють» в парках і на вулицях. Місцева влада пропонує міряти вінничанам температуру і у випадку підвищення більше 37 – відправляти в лікарню, через виклик «103».

Про це заявили 20 березня під час засідання ВІнницької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Вчора ми бачили що повиходили мами, які гуляють з немовлятами групами. Особливо молодь, особливо у вечірній час. За міською радою майданчик – молодіжна тусовка, ще не вистачало, щоб тут шашлики смажили, як на Лісопарку. Чи наприклад вчора по садибі Пирогова така ж ситуація. Вважаю, ми повинні приймати достатньо жорсткі міри», - каже Сергій Моргунов

Мер зауважив, що температуру повинні міряти патрульні і в кого вище 37 – викликати швидку і в лікарню.

«Посильте будь ласка контроль щодо заміри температури і вразі виявлення випадків підвищення температури – зразу направляти в лікарню через службу «103», - сказав Сергій Моргунов.

Порушуючи правила карантину, гуляючи на вулиці і контактуючи з багатьма людьми люди самі наражають себе на небезпеку.

Нагадаємо, коронавірус може зберігатися протягом певного часу на різних поверхнях, а також – у повітрі. Професор Вінницького медуніверситету просить літніх людей самоізолюватись і закликав матусь не збиратись компаніями під час прогулянок.

Відомо, що станом на 10.00 годину 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Три з них - летальні. У Вінницькій області досліджено 11 зразків матеріалів, які відібрали в людей з підозрою на коронавірус. У 8 випадках вірус не виявлено, підозру на COVID-19 знято. Три зразки ще тестують. На Вінниччині не має жодного лабораторно підтверджено випадку захворювання на коронавірус.

У Вінниці діє режим карантину. До містян звертаються через систему оповіщення, закликаючи їх не виходити на вулицю без серйозної потреби.

Під час карантину, у громадському транспорті має їздити не більше 10 пасажирів у салоні. В перший день карантину вінничани правил не дотримувались.

Вінниця.info