27 січ. 2022 11:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

132

0

У Вінниці на вихідних буде сніжно і слизько, водіїв і пішоходів просять бути уважними

У Вінниці на вихідних буде сніжно і слизько, водіїв і пішоходів просять бути уважними

Синоптики попереджають про ожеледицю


У Вінниці на вихідних буде сніжно і слизько, водіїв і пішоходів просять бути уважними

Останні вихідні січня у Вінниці очікуються із снігом та ожеледицею. Окрім того, найближчими днями погода передбачається хмарна, але з проясненнями.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

За прогнозами Вінницького обласного центру з гідрометеорології, сьогодні, 27 січня, у Вінниці йтиме невеликий сніг, пориви вітру 5-10 м/с. Температура вночі -7 -9 градусів морозу, вдень – 0 градусів.

На вихідних температура вдень та вночі коливатиметься від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, місцями сніг. На дорогах очікується ожеледиця.

Пішоходам під час ожеледиці варто бути особливо уважними на проїжджій частині – переходити дорогу лише у визначених місцях на дозволений сигнал світлофора.

Комунальні служби готові прибирати місто від снігу та посипати протиожеледною сумішшю дороги і тротуари.

У департаменті житлового господарства розповіли, що у разі погіршення погодних умов двірники прибиратимуть сніг у дворах багатоповерхівок та посипатимуть доріжки протиожеледними матеріалами.

«Оскільки очікується ожеледиця, просимо вінничан без нагальної потреби не виїжджати на власних автомобілях у місто. Вкотре звертаюся до водіїв з проханням: не залишати свої автівки вздовж доріг та дотримуватися дистанції зі спецтехнікою, аби вона могла якісно очистити автошляхи та тротуари від снігу та посипати їх протиожеледною сумішшю», – говорить начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

Нагадаємо, що відповідно до Правил благоустрою міста, поблизу закладів торгівлі, громадського харчування, офісів, установ і організацій прибирання мають забезпечити їхні керівники та власники. Виконання Правил контролює Муніципальна варта.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info