17 лют. 2021 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

171

0

У Вінниці на Замості планують встановити велобокси

У Вінниці на Замості планують встановити велобокси

Метою проекту є обрання на конкурсній основі від 3-4 внутрішніх дворів, де в рамках спільного фінансування будуть влаштовані велобокси


У Вінниці на Замості планують встановити велобокси

У Вінниці, в мікрорайоні Замостя планують встановити велобокси. Їх хочуть розмістити у кількох дворах багатоквартирних будинків.

Агенція просторового розвитку, спільно з урядовою німецькою організацією GIZ, розпочинає проект по розвитку велонапрямку та подальших досліджень в районі Замостя по велоінфраструктурі.

Про це повідомили на сторінці у Фейсбук Агенції просторового розвитку.

Першим кроком буде пілотний проект по роботі з ОСББ та влаштування велобоксів на території 3-4 дворів.

У 2019 році було проведено опитування серед школярів та студентів, на тему користування велосипедом.

У Вінниці на Замості планують встановити велобокси

Також у січні 2020 року Агенцією просторового розвитку було проведено опитування на тему «Велосипед як транспорт». Мета опитування: з’ясувати, що стимулює або що заважає використовувати велосипед в якості транспорту і як можна покращити міську інфраструктуру для велосипедистів.

Станом на 21 вересня 2019 року на території району Замостя зареєстровано 101 ОСББ.

У Вінниці на Замості планують встановити велобокси - фото 2

Метою проекту є обрання на конкурсній основі від 3-4 внутрішніх дворів, де в рамках спільного фінансування будуть влаштовані велобокси.

Головною цілю в даному проекті є співпраця мешканців в процесі реалізації та відповідальність за утримання його в належному стані після завершення робіт.

Переможці конкурсного відбору отримують фінансову підтримку на реалізацію проекту благоустрою двору. Конкурсний відбір проводиться лише на території району Замостя м.Вінниця.

Пілотний проект по влаштуванню велобоксів планується організувати по системі фінансування 70/30, де 70% – це кошти GIZ та АПР, і відповідно 30 % – це кошти співфінансування від ОСББ. Німецька неурядова організація GIZ вже має досвід по реалізації таких проектів з співфінансуванням по благоустрою двориків Львова.

Велобокс – повністю закритий простір, камера або ящик для зберігання велосипедів. Має високий рівень захисту від погодніх умов. Камери можуть бути повністю автоматизовані для зручного використання.

У Вінниці на Замості планують встановити велобокси - фото 3

У Вінниці на Замості планують встановити велобокси - фото 4

Планується співфінансування чотирьох дворів ОСББ по влаштуванню велобоксів. Для цього будуть проведенні події організовані АПР та VinCycle за участі відібраних дворів Замостя.

Для того щоб взяти участь ОСББ у відборі необхідно заповнити анкету.

Анкети приймаються до 7 лютого 2021. Проект планується реалізувати в період лютий – вересень 2021.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, графіка – сайт Агенція просторового розвитку