3 квіт. 2020 12:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

161

0

У Вінниці не буде безкоштовних автобусів до кладовищ в поминальні дні. Як святкувати Пасху, скаже влада

У Вінниці не буде безкоштовних автобусів до кладовищ в поминальні дні. Як святкувати Пасху, скаже влада

Поки що конкретних вказівок щодо заборони відвідування могил близьких в поминальні дні на рівні держави немає, але невдовзі Уряд має винести низку правил, з якими цьогоріч відбуватимуться традиційні заходи на період Великодніх свят.


У Вінниці не буде безкоштовних автобусів до кладовищ в поминальні дні. Як святкувати Пасху, скаже влада

В 2020-ому році християни східного обряду святкують Великдень 19-го квітня. Втім, традиційні святкування цьогоріч можуть не відбутися, а безкоштовного підвозу до кладовищ в поминальні дні не буде. Причиною цього є загроза розповсюдження коронавірусу та введення обмежувальних заходів від Уряду, котрі діють поки що до 24 квітня. Наразі на рівні держави не ввели надзвичайного стану, і людям не можуть заборонити в приватному порядку відвідувати могили своїх близьких, але у місті наполегливо рекомендують з обережністю та відповідальністю ставитися до ситуації особливо в святкові дні. Про конкретні правила на період Великодніх свят рішення має прийняти Уряд найближчим часом.

Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов під час брифінгу 3-го квітня.

«Рішенням Уряду, а також рішенням обласної та міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проведення масових заходів заборонено, але в державі поки ще не введений надзвичайний стан, і ми не можемо в повній мірі обмежувати пересування громадян. І, звичайно, заборонити об’єктивно мешканцям відвідувати в приватному порядку могили рідних та близьких ми теж не можемо. Але наголошую на тому, що від нас самих залежить безпека та здоров’я нас самих, а також наших рідних та близьких. Я переконаний в тому, якщо буде дуже велике скупчення або на Пасху, або в поминальні дні, це може спровокувати великих спалах захворювання на коронавірус у Вінниці. Тому звертаюся до всіх вінничан дуже уважно ставитися в такі дні до свого здоров’я, а також до того, з ким ми контактуємо. На центральному рівні будуть прийняті відповідні рішення щодо святкування безпосередньо Великодня і, в тому числі, всіх заходів, які передбачаються в поминальні дні. Єдине можу сказати, що ми не будемо організовувати безкоштовну доставку нашими автобусами на кладовища по місту Вінниці в поминальні дні», ‒ розповів мер.


Станом на ранок 3 квітня у Вінницькій області зафіксували вже 61 випадок захворювання на коронавірус. Всього по Україні захворіли 942 громадянина.

Раніше в МОЗ опублікували правила, за якими відтепер потрібно проводити поховання людей, котрі померли від коронавірусу.

Вінниця.info

title