13 січ. 2020 13:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

124

0

У Вінниці оголосили архітектурний конкурс щодо облаштування «Альтман Скверу»

У Вінниці оголосили архітектурний конкурс щодо облаштування «Альтман Скверу»

У Вінниці планують створити «Альтман Сквер»


У Вінниці оголосили архітектурний конкурс щодо облаштування «Альтман Скверу»

У Вінниці планують створити «Альтман Сквер», територія якого розташована між будинками №38 та №40 по вул. Архітектора Артинова. Міська рада оголосила конкурс для того, щоб знайти найкраще просторове та композиційне рішення, врахувати інтереси різних груп людей у одному публічному просторі.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

31 січня в просторі взаємодії HUB «Місто змістів» ( вулиця Пушкіна, 11) відбудеться інформаційний захід щодо конкурсу по облаштуванню Альтман скверу. Сюди запрошують фахівців у галузі урбаністики, архітектури, ландшафтної архітектури та інших суміжних творчих професій.

Об’єкт конкурсу – ділянка з зеленими насадженнями на одній з тихих центральних вуличок міста. За результатами конкурсу на цій території планують створити сквер, який матиме назву, ідентичну назві конкурсу – Альтман сквер для вшанування імені місцевого художника Натана Альтмана.

«Ті, хто завітає на інформаційний захід, разом з колегами з усієї України, зможуть відвідати об’єкт майбутнього конкурсу, дізнатись творчу передісторію локації. А також – почути результати вивчення громадської думки щодо створення скверу та ознайомитись з результатами дослідження цієї ділянки. Під час заходу можна буде дізнатись про умови майбутнього архітектурного конкурсу та як саме можна стати його учасником, почути, які цікаві виклики стоятимуть перед конкурсантами. Також на учасників заходу чекатиме захоплююча екскурсія Вінницею», - розповіла директорка КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко.

Щоб взяти участь в інформаційному заході, необхідно попередньо зареєструватись. Онлайн-анкета - за посиланням: https://forms.gle/BTFwAMzHX8TMZn8x9

Замовник архітектурного конкурсу – департамент містобудування та архітектури Вінницької міської ради. Організатор – КП «Інститут розвитку міст» спільно з департаментом маркетингу міста та туризму. Захід проводиться за підтримки німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

Нагадаємо, ініціатори створення «Альтман Скверу» запропонували 5 принципів облаштування території.

Довідка.

Альтман Натан Ісайович (1889 – 1970) – радянський та єврейський художник-авангардист, майстер портрету, пейзажів, книжкової графіки, скульптури. Створював декоративні рельєфи, сценографії; портрети Анни Ахматової (1915), С. Міхоелса (1926), ілюстрації до Старого Заповіту (1933), антифашистські карикатури.

Працював театральним художником Московського державного єврейського театру ГОСЕТ. Народився, провів дитячі роки та юність у Вінниці, працював декоратором у міському оперному театрі. В 1924 р. був ініціатором зйомок німого фільму «Єврейське щастя» у Вінниці, в неперебудованому тоді районі бідноти — Єрусалимці. Фільм був створений за сценарієм Шолом-Алейхема.

На фасаді будівлі на Соборній в рамках проекту «VIN ART CITY» митці зобразили художника Натана Альтмана.

Сквер на Архітектора Артинова між будинками № 38 та № 40

У Вінниці оголосили архітектурний конкурс щодо облаштування «Альтман Скверу»

У Вінниці оголосили архітектурний конкурс щодо облаштування «Альтман Скверу» - фото 2

Вінниця.info