28 берез. 2020 10:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

299

0

У Вінниці онкодиспансер і пологовий на карантині через коронавірус

У Вінниці онкодиспансер і пологовий на карантині через коронавірус

У Вінниці зафіксували випадок захворювання на коронавірус в лікаря Подільського онконцентру


У Вінниці онкодиспансер і пологовий на карантині через коронавірус

У Вінниці зафіксували випадок захворювання на коронавірус в лікаря Подільського Центру онкології. За інформацією заступниці директора департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, Надії Марусяк, яку вона надала «Суспільному», лікарню закрили на карантин.

З 27 березня встановлюють контактних осіб захворілого і відбирають матеріали для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України.

Відомо, що ПЛР-тести дають достовірний результат і виявляють хворобу на 4-й день інфікування.

Нагадаємо, ВІнницький міський пологовий будинок №2, 25 березня закрили на карантин на невизначений термін, через виявлений коронавірус у медсестри закладу.

Визначені всі контактні особи, які самоізольовані і знаходяться під медичним наглядом.

Мер Вінниці Сергій Моргунов розповів, що захворіли 42-річна жінка – медсестра пологового, яка контактувала із знайомими з Польщі. Чоловік 32-х років, який подорожував кількома країнами Європи. 5-річний племінник медсестри та чотири працівниці пологового, віком 30, 35, 44 і 60 років.

Станом на вечір 27 березня у Вінницькій області зареєстровано 16 випадків захворювання на коронавірус COVID-19. Результати підтвердили під час лабораторних досліджень.

В Україні станом на 10:00 годину 28 березня зафіксовано 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 8 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

Вінниця.info