25 листоп. 2020 17:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

528

0

У Вінниці оновили дитяче відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка. Відео

У Вінниці оновили дитяче відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка. Відео

Тут є денне перебування і стаціонарне


У Вінниці оновили дитяче відділення психоневрологічної лікарні імені Ющенка. Відео

На базі лікарні ім. Ющенка, що у Вінниці, відкрили відкрили оновлене відділення для психологічної підтримки дітей з певними особливостями розвитку. Відремонтувати приміщення і закупити обладнання вдалося за гроші благодійників і волонтерів.

Про це йдеться в сюжеті Суспільне Вінниця.

Діти, які потребують особливих умов і допомоги в самообслуговуванні, у цьому відділенні отримують психіатричну і психологічну допомогу, а також уроки логопеда, корекційного педагога, і, якщо потрібно, медикаментозне лікування.

Термінів перебування у центрі, як це було раніше, – немає. Тепер все індивідуально. Скільки потрібно дитині для реабілітації – стільки часу вона може тут бути: від 10 днів до 2,5 місяців, каже керівниця дитячого центру психологічного здоровʼя Анастасія Свинарчук. Для тих, хто у центрі надовго, облаштували клас для навчання. А для тих, хто на денному стаціонарі, – буфет. Меблі придбали за волонтерські гроші.

Зараз цілодобово тут перебуває 16 дітей. Майже у кожній палаті на ліжку – іграшка. За гроші, зібрані волонтерами (а це близько 200 тис грн), вдалося відремонтувати приміщення.

Благодійники допомогли розмалювати й стіни у відділенні.

Медикаментозно лікують 30-40% тих, хто звертається по допомогу до центру, – каже дитячий психіатр Тетяна Гарлінська.

За останні роки кількість дітей із психологічними розладами збільшується. Серед перших тривожних сигналів, на які батькам варто звернути увагу – проблеми в дитини з контактністю, відсутність концентрації уваги, агресія, суїцидальні думки. З такими ознаками, каже, треба звертатися до спеціаліста.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото «Суспільне Вінниця»

title