14 верес. 2021 16:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

77

0

​У Вінниці опалювальний сезон під загрозою через борги населення за газ

​У Вінниці опалювальний сезон під загрозою через борги населення за газ

Борги складають 98 млн грн


​У Вінниці опалювальний сезон під загрозою через борги населення за газ

У Вінниці традиційно опалювальний сезон має розпочатись не пізніше 15 жовтня. Проте частина клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» й досі не розрахувалась за спожитий під час минулих холодів природний газ. Станом на 1.09.2021 борги населення перед ТОВ «Вінницягаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», складають 98 млн грн.

Про це повідомляється у ТОВ «Вінницягаз Збут»

«Майже чверть загальної суми, а це близько 25 млн грн, боргують побутові клієнти ТОВ «Вінницягаз Збут», які отримують субсидію. І вони можуть її втратити. Бо згідно із Положенням про порядок призначення житлових субсидій, якщо споживач боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів (340 гривень), то він може залишитися без державної допомоги», – зауважує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

А от злісні неплатники, наголошують в компанії, взагалі ризикують залишитись без газу. Нагадаємо, що президент України підписав закон №1657, який скасовує заборону відключення боржників від газопостачання через заборгованість на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби. Тепер відключення не дозволяється лише в регіонах, які знаходяться в «червоній» зоні.

«Ситуація із простроченими платежами негативно впливає як на роботу підприємства, так і на підготовку до нового опалювального сезону. Саме тому, ми спонукаємо наших клієнтів вчасно розраховуватися за блакитне паливо. Це потрібно робити щомісяця до 25 числа. Оплачувати рахунки за газ можна дистанційно. В компанії працюють онлайн сервіси порталу 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот», – коментує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з мережі Інтернет